Harjulan kampuksen tilat ovat valmistuneet Järvenpäässä

Kuvituskuva

Harjulan kampuksen suururakka on valmistunut Järvenpäässä.

Tilat ovat myös jo kalustettu koulu- ja päiväkotikäyttöä varten.

– Hanke on onnistunut aikataulullisesti ja laadullisesti erittäin hyvin. Hyvä yhteistoiminta käyttäjien, Mestaritoiminnan ja pääurakoitsijan kanssa on luonut erinomaiset edellytykset onnistua kerralla oikein, kertoi projektista Mestaritoiminta Oy:llä vastannut projektipäällikkö Niko Rinne tiedotteessa.

Hanke toteutettiin koronapandemian aikana, mikä toi omat haasteensa rakentamiseen.

Samoin rakennuskustannusten nousu toi kustannuspaineita.

– Budjetti on ollut erittäin tiukalla ja erinäisiä säästötoimenpiteitä on jouduttu tekemään, mutta kuitenkin laadusta ja toiminnallisuudesta tinkimättä. Koronapandemian vaikutukset näkyivät sekä suunnittelussa että rakentamisessa. Työmaan johdollisena haasteena oli pitää korona poissa työmaalta, jatkoi Niko Rinne.

Hanke jatkuu vielä kesäkuun alkuun saakka ulkoaluetöiden viimeistelyllä muun muassa asvaltoinnilla, laiteasennuksilla ja aitatöillä.

Tilojen käyttäjät ovat olleet hankkeessa mukana jo suunnitteluvaiheesta lähtien.

Osallistamisella on pyritty varmistamaan erityisesti tilojen toiminnallisuus.

Kaupungin tavoitteena on ollut myös se, että tiloista saadaan kerralla hyvät, eikä niitä tarvitse heti lähteä muuttamaan. Tilasuunnittelun pedagogisen kehittämispäällikön Jan Mikkosen mukaan Harjulan kampuksen tilat vastaavat hyvin kaupungin strategisia opetuksen ja kasvatuksen palvelualueen tavoitteita ja arvoja.

– Käyttäjien osallistaminen jo varhaisessa vaiheessa on tuonut tunteen, että käyttäjät pääsevät vaikuttamaan hyvinkin tarkasti millaisia kasvu- ja oppimisympäristöjä luodaan. Tämä on lisännyt innostusta ja kiinnostusta koko hankkeeseen alkuvaiheesta lähtien. Into ja motivaatio päästä käyttämään tiloja on nyt todella suuri, kertoi Jan Mikkonen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.