Asukkaiden äänestämät parannukset jatkuvat Tuusulassa

Klemetskogin koulun kausivalot. Kuva: Kari Kohvakka

Vanhankylän ja Klemetskogin koulujen ympäristö on saanut hienon tunnelmavalaistuksen asukkaiden ehdottamana.

Tuusulan asukkaat äänestivät 31 erilaista projektia toteutukseen käynnissä olevalla osallistuvan budjetoinnin 2023–2024 kierroksella.

Projektien toteutus käynnistyi kesäkuussa 2023 ja tällä hetkellä on valmistunut kuusi projektia.

– Nuoret ovat tehneet Jokelan Monarista oman näköisensä, lahjoitusruokatoiminta on saanut jatkoa, roska-astioita on asennettu eri puolille Tuusulaa, Riihikallion nuorisotilalle on saatu uusia musiikkivälineitä, Rusutjärven uimarannalle on pystytetty liukumäki ja viimeisimpänä on asennettu kausivalot tuomaan tunnelmaa Vanhankylän ja Klemetskogin koulujen ympäristöön, kertoo yhteisömanageri Katja Repo Tuusulan kunnan tiedotteessa.

Valtaosa projekteista, eli 23 kappaletta, on parhaillaan käynnissä ja loput kahdeksan projektia käynnistyvät vuonna 2024. Aikaa projektien toteutukseen on vuoden 2024 loppuun asti. Projektien toteutukseen on varattu yhteensä 200 000 euroa.

Tuusulassa osallistuvan budjetoinnin projekteja, tutummin osbu-projekteja, halutaan toteuttaa yhdessä asukkaiden ja yhteisöjen kanssa.

Talkoita ja yhteistä suunnittelua on järjestetty kukkaistutusten, puistokävelyiden ja kyselyiden muodossa.

– Asukkaat äänestivät esimerkiksi näytettävistä ulkoilmaelokuvista ja ehdottivat penkkien ja roska-astioiden sijoituspaikkoja. Käynnistyvien projektien suunnitteluun ja toteutukseen kutsutaan kaikki kiinnostuneet tahot mukaan, kannustaa Katja Repo.

Vuonna 2024 käynnistyviä osbu-projekteja ovat muun muassa Koskenmäen matonpesupaikan kunnostus, ulkokuntoilupaikan rakentaminen Lahelaan, polttopuiden hankinta Tuusulan laavuille ja uusien välituntivälineiden hankinta alakouluille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.