Ämpäristöteko-keräyspäivä myös Kirkkonummella

Muoviteollisuuden yritykset ja alueelliset kierrätyslaitokset järjestävät 5.6.2023 kotitalouksien jäykkien muovien vastaanottopäivän eli Ämpäristöteon.

Ämpäristöteon keräyspisteitä on 5.6. useilla paikkakunnilla kautta maan, muun muassa Kirkkonummella.

Ämpäristöteossa otetaan edellisen vuoden tapaan vastaan kotitalouksien kovia muovituotteita, joiden materiaali on PE (polyeteeni) ja PP (polypropeeni). Nämä ovat parhaiten kierrätettävissä ja ehdottomasti yleisimmät muovit kotitalouksissa, kertoo tiedotteessaan Ämpäristöteon koordinoinnista vastaava Muoviteollisuus ry.

Kierrätettäviä ja yleisiä muoveja kotitalouksissa ovat muun muassa vanhat ämpärit, pulkat, muoviset puutarhakalusteet, saavit, kastelukannut, tyhjät vesikanisterit ja lasten ammeet.

Ämpäristöteon verkkosivujen mukaan kovien muovien keräyspiste on Kirkkonummella Jorvaksen Sortti-asemalla 5. kesäkuuta kello 7-21. Osoitteena on Jorvaksentie 10.

– Metallit ja muuta materiaalia olevat osat on irrotettava esimerkiksi lapioista ja lumikolista. Muita muovituotteita tai kalvomaisia tuotteita, naruja tai letkuja ei voida vastaanottaa. Ne kuuluvat sekajätteisiin, pakkaukset muovipakkauskeräykseen, sähkölaitteet SER-keräykseen ja vaarallisia aineita tai jäämiä sisältävät muovituotteet omaan keräilyynsä, Muoviteollisuus ry neuvoo.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.