Kerava laatii arkkitehtuuripoliittisen ohjelman

Kerava Game Of Life oli yksi Keravan uudistuvan asemanseudun arkkitehtuurikilpailus a 2022 palkituista ehdotuksista.

Keravan kaupunki valmistelee parhaillaan omaa paikallista arkkitehtuuripoliittista ohjelmaa.

Aiheen tiimoilta järjestetään Keravan kaupunginkirjastossa kuntalaisille ja päättäjille avoin keskustelutilaisuus 13.6.2023 kello 16.

– Vuoden 2022 alussa julkaistu Suomen arkkitehtuuripoliittinen ohjelma eli apoli luo suuntaviivat toimille, joiden kautta arkkitehtuuri tukee ekologisesti, taloudellisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävän yhteiskunnan rakentumista. Samalla se tarjoaa jokaiselle mahdollisuuden elää hyvässä ja inhimillisesti arvokkaassa ympäristössä, tiedottaa Keravan kaupunki.

Keravan kaupunki laatii oman paikallisen arkkitehtuuripoliittisen ohjelman.

– Arkkitehtuuripolitiikassa on kyse yhteisistä toimintatavoista ja valinnoista, joilla rakennettuun ympäristöön ja sen suunnitteluun voidaan vaikuttaa. Keravalla on tarve kehittää uudenlaisia toimintatapoja kaupungin suunnittelussa. Elinvoimaiset kaupungit ovat koteja niin nykyisille kuin uusillekin asukkaille, yhteisöille ja yrityksille mutta myös luonnolle ja kulttuurille.

Arkkitehtuuriohjelmia on laadittu Suomessa jo parinkymmenen vuoden ajan.

– Tulevaisuudessa kaupunkimme ja elinympäristömme kohtaavat alati kasvavia haasteita, joten on tärkeää, että myös paikallinen arkkitehtuuripolitiikka kehittyy ajan mukana. Tarvitaan joustavia, pitkäjänteisiä, paikallislähtöisiä, alueiden omille vahvuuksille ja ominaisuuksille pohjautuvia aloitteita, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Keravan mukaan juuri nyt on hyvä aika paikalliselle arkkitehtuuripoliittiselle keskustelulle ja uudenlaiselle ohjelmatyölle. Kesäkuun keskustelutilaisuudessa sekä kuntalaiset että päättäjät pääsevät kertomaan näkökulmiaan Keravan arkkitehtuurin ja kaupunkisuunnittelun suuntaviivoista.

Tilaisuuden järjestävät Archinfo ja Keravan kaupunki.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.