Ainolan aluekeskuksen kaavoitus valmistui vihdoin

Kuvituskuva.

Järvenpään kaupunginvaltuusto hyväksyi Ainolan aluekeskuksen asemakaavan maaliskuun kokouksessaan.

Järvenpään kaupungin tiedotteen mukaan Ainolan aluekeskuksen kaavan hyväksymisen esittelystä valtuuston kokouksessa vastasi kaupungin maankäyttöjohtaja Juhana Hiironen.

Ainolan aluekeskuksen kehittämishanke on alkanut jo yli 20 vuotta sitten, kun Järvenpään silloista yleiskaavaa valmisteltiin. Yleiskaava hyväksyttiin vuonna 2004, mutta tuolloin jäätiin odottamaan tarvittavien maa-alueiden siirtymistä kaupungin omistukseen.

– Maa-alueet saatiin hankittua 13 vuotta myöhemmin ja alueen asemakaavahanke käynnistettiin. Hanke jäi odottamaan alueelle voimakkaasti vaikuttavan ratahankkeen selkiytymistä, ja vuonna 2020 ratahanke sai rahoituksen ja aikataulun, jolloin myös asemakaavan suunnittelu pääsi etenemään, tiedotti Järvenpään kaupunki.

Ainolan aluekeskuksen rakentaminen alkaa Juhana Hiirosen mukaan toivottavasti vuoden 2022 aikana. Hiirosen mukaan alue on kiinnostanut rakentajia.

Ainolan aluekeskuksen asemakaava on kaupungin tärkeimpiä asemakaavoja. Kahdenkymmenen vuoden aikajänteellä katsottuna noin 30 prosenttia Järvenpään uusista asukkaista tulee sijoittumaan Ainolan aluekeskuksen ja Ristinummen asemakaava-alueille. Alueelle tavoitellaan 2 300 uutta asukasta ja 170 uutta työpaikkaa.

Valtuuston kokouksessa valtuutetut korostivat uuden alueen merkitystä Sibeliuksen kulttuuriperinnön kantajana ja muistuttivat alueen onnistumisen olevan tärkeää myös koko kaupungin maineen näkökulmasta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.