Kaupassa voi nyt maksaa vaikka sormuksellaan

Lähimaksamisen uudet trendit – nyt voi maksaa erimerkiksi sormuksella

Erilaiset mukana kannettavat esineet voi muuntaa maksuvälineeksi, kun niihin sijoitetaan pieni passiivinen sirukortti. Maksu aktivoituu vasta, kun esine nostetaan aivan lähelle maksupäätettä. Päätteeseen ei tarvitse syöttää PIN-koodia maksun yhteydessä.

Esimerkiksi Nordean asiakkaat, joilla on Mastercard-kortti, voivat tilata valitsemansa tuotteen valmistajan verkkosivuilla ja yhdistää siihen Mastercard-korttinsa. Sormus, ranneke tai muu tuote tulee asiakkaalle postitse, minkä jälkeen asiakas aktivoi tuotteen Nordea Wallet -sovelluksessa. Lisäksi asiakas ottaa käyttöön Manage-Mii-mobiilisovelluksen, jolla hallinnoidaan tuotteen käyttöä.

Turvallinen ratkaisu maksamiseen

Mukana kannettavan esineen avulla voi tehdä alle 50 euron ostoksia 100 euroon saakka, jonka jälkeen asiakas nollaa käytetyn saldon Manage-Mii-sovelluksessa seuraavia ostoksia varten.

”Kyseessä on uudenlainen ja arkea helpottava lähimaksamisen tapa, jonka arvelemme kiinnostavan monia asiakkaitamme. Maksaminen on turvallista, koska sitä tehdessä maksamisessa käytettävän esineen pitää olla lähes kiinni maksupäätteessä. Kukaan ei siis voi tehdä veloitusta huomaamatta. Esine on myös helppo ottaa pois käytöstä maksuvälineenä, jos se häviää. Se on vaivaton ja huomaamaton pitää mukana ja soveltuu hyvin tilanteisiin, joissa asiakas ei syystä tai toisesta halua kantaa mukanaan maksukorttia tai puhelinta”, Nordean henkilöasiakkaiden korteista vastaava johtaja Paula Näkki kertoo.

Asiakas voi poistaa esineen nopeasti maksuvälinekäytöstä Manage-Mii-sovelluksessa. Esineeseen liitetty kortti ei kuitenkaan poistu käytöstä, vaan sen käyttöä voi jatkaa normaalisti.

Maksupäätteen koskemista halutaan välttää

Asiakkaat voivat välttää maksupäätteeseen koskemisen käyttämällä lähi- tai mobiilimaksua. Kiinnostus lähimaksamiseen on kasvanut nopeasti viime vuosina, ja koronapandemian aikana lähimaksun käyttö on lisääntynyt edelleen huomattavasti. Lähimaksamisesta on tullut jo arkipäivää valtaosalle asiakkaistamme.

”Suosittelemme asiakkaillemme maksukortin hankkimista mahdollisimman turvallisen maksamisen varmistamiseksi. Silloin onnistuu kortin lähimaksuominaisuuden lisäksi maksaminen myös omalla älylaitteella, kun pankki- tai luottokortin lisäksi käytössä on vaikkapa uudenlainen maksamisen väline kuten sormus tai vaihtoehtoisesti Apple Pay- tai Google Pay -sovellus”, Näkki sanoo.

Älykellon tyyppisen laitteen, joka toimii myös maksuvälineenä, omistaa Suomessa noin 23 prosenttia älylaitteiden käyttäjistä, mikä on suurempi osuus kuin muissa Pohjoismaissa.

”Uskomme, että tällaisten helposti mukana pidettävien ja maksamiseen sopivien älylaitteiden määrä lisääntyy meillä edelleen, kun muotibrändit ottavat käyttöönsä maksamiseen tarkoitetun passiivisen siruratkaisun omissa tuotteissaan. Toivomme että myös suomalaiset brändit kiinnostuvat tämän teknisen ratkaisun hyödyntämisestä”, hän lisää.