Juhlitaan yhdessä Satavuotiasta Suomea jo itsenäisyyspäivän aattona

Satavuotiaan Suomen itsenäisyyden juhlinta alkaa iloisissa tunnelmissa jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5. joulukuuta. Jokainen voi luoda juhlatunnelmaa liittymällä mukaan kolmeen yhteiseen tekoon: kahvita, liputa, valaise.

Juhlinta alkaa virallisella avaushetkellä, joka pidetään Helsingin Kauppatorilla tiistaina 5. joulukuuta kello 18. Aatosta käynnistyvät myös yhteiset kahvihetket, juhlaliputus ja valaisut, joihin kaikki voivat liittyä mukaan.

Nyt jos koskaan on syytä liputtaa. Juhlaliputus alkaa poikkeuksellisesti jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5. joulukuuta kello 18. Silloin Suomen siniristilippu nostetaan liehumaan kaikissa saloissa ja juhlaliputus jatkuu tauotta yön yli aina itsenäisyyspäivän iltaan kello 22 asti. Pimeän ajaksi lippu valaistaan.

Valot sytytetään itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5.12. kello 18 ja valaisu päättyy torstaiaamuna 7.joulukuuta kello 9 mennessä. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän iltana kodeissa sytytetään ikkunoille kaksi kynttilää kello 18.

Kahvit nautitaan satavuotiaan kunniaksi tiistaina 5. joulukuuta kello 14. Kaikki suomalaiset ja Suomen ystävät kutsutaan viettämään työpaikoilla, kotona, yrityksissä ja arjen yhteisöissä yhteinen hetki satavuotiaan kunniaksi. Sinivalkoisen hetken kahvikupin tai muun pienen tarjottavan äärellä voi jär-jestää omalle väelle, asiakkaille, ystäville tai vaikka naapurin kanssa.

Tehdään satavuotiaasta hetkeksi sinivalkoinen. Juhlan ajaksi rakennuksia, patsaita, toreja, puistoja ja muita tunnettuja maamerkkejä valaistaan kaikkialla Suomessa. Oman sinivalkoisen valaisun voi toteuttaa myös työpaikalla tai kotona.

Satavuotiaan syntymäpäivän valmistelu on vauhdissa monella taholla. Suomen suurena syntymäpäivänä moni tuttu traditio tai juhla on erityisen elämyksellinen, koskettava, näyttävä – se koetaan vain kerran sadassa vuodessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.