Vuosaarenhuippu sai paljon uusia palveluja

85
Vuosaarenhuipulle kulkee paljon polkuja. Polkujen varrella on uutta reittiviitoitusta. Kuva: Taina Tuominen.

Vuosaarenhuipun virkistysalueen parin vuosikymmenen ajan jatkuneet rakennus- ja maisemointityöt ovat valmistuneet.

Vuosaarenhuipun virkistysalueen valmistumista juhlistettiin syyskuun alussa 2021 pienimuotoisella mediatilaisuudella, jossa Vuosaarenhuipun avasi Helsingin apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Vuosaarenhuipun sisääntulolle Niinisaarentielle on keskitetty alueen uudet palvelut kuten pysäköinti, penkit, kasvinäyttely, käymälä ja jäteastiat. Vuosaarenhuipun tarinaa, pellosta ylijäämämailla rakennetuksi virkistysalueeksi, esitellään upouudessa pienoisnäyttelyssä, joka on rakennettu kahteen merikonttiin.

Uusi kaksiosainen luontopolku kertoo alueen luonnosta ja siitä miten se on rakennettu. Polut vievät ulkoilijan avaraan maisemaan huipun laelle, niityille ja lehtoihin.
Niittyalueella on runsaasti reittejä opastetun luontopolun lisäksi. Huipun korkein kohta yltää 60 metriin ja näkymät ympäröiville alueille ja Helsingin saaristoon ovat huikeat. Reittiviitat auttavat ulkoilijoita suunnistamaan 60 hehtaarin alueella.

– Vuosaarenhuippu on maisemoitu luontokeitaaksi, ja samalla sillä on kompensoitu kaupungin rakentamisesta aiheutuneita haittoja luonnon monimuotoisuudelle, kuvasi tiedotteessa paikan visionääri, jo eläkkeelle jäänyt luontotarhuri Jukka Toivonen.

Vuosaarenhuipulla on erilaisia niittyjä, reheviä lehtoja sekä kivistä ja hiekasta rakennettuja paahdeympäristöjä. Pitkään jatkuneella hoidolla on autettu luontoa kehittymään monimuotoiseksi. Kivien lomaan on istutettu katajia ja kasveja, jotka houkuttelevat paikalle kimalaisia ja perhosia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.