Vuosaareen nuorten olohuone ja laiduntavia eläimiä

kuvituskuva

Helsinkiläiset äänestivät OmaStadin lokakuisessa äänestyksessä sadoista ehdotuksista mieleisensä. Toteutukseen äänestettiin koko Helsingissä 75 ehdotusta.

Helsingin itäisen suurpiirin ehdotuksista toteutukseen valittiin äänestystuloksen ja käytettävissä olevan rahamäärän perusteella kaikkiaan kymmenen ehdotusta.

Itäisen suurpiirin ehdotuksista eniten ääniä sai ehdotus ”Lisää roska-astioita Kontulaan ja muualle Itä-Helsinkiin sekä astioiden tiiviimpi tyhjennys”. Se sai 1 348 ääntä. Ehdotuksen toteuttamiseen varataan 40 000 euroa.

Suoraan Vuosaareen liittyvistä ehdotuksista toteutukseen valittiin ”laidunnusta Uutelan ulkoilualueelle” -ehdotus, joka sai 1 123 ääntä. Ehdotuksen toteuttamiseen varataan 100 000 euroa. Asukkaan tekemässä ehdotuksessa Uutelaan esitetään lehmien tai lampaiden laidunnusta.

Ehdotus Vartiokylänlahden ruoppauksesta ja Broändan puron kunnostamisesta sai 875 ääntä ja se valittiin toteutukseen. Kustannusarvio on 100 000 euroa.

Vuosaareen liittyy myös ehdotus idän olohuoneista kaikille nuorille Puotilan ala-asteelle, Vartiokylän ala-asteelle ja Vuosaaren Puistopolun peruskouluun. Tämä ehdotus sai 870 ääntä ja sen toteutus maksaa 523 000 euroa.

Helsinkiläiset äänestivät OmaStadi verkkosivuilla ja OmaStadin äänestyspisteissä ajalla 6.10.–28.10.2021. Äänestysprosentti oli 8,1.

OmaStadi on Helsingin tapa toteuttaa osallistuvaa budjetointia. Helsinki käyttää 8,8 miljoonaa euroa kaupunkilaisten ideoiden toteuttamiseen. Ideoista kehitetään yhdessä ehdotuksia, joista kaupunkilaiset äänestävät. Kaupunki toteuttaa eniten ääniä saaneet ehdotukset.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.