Viikissä toimii yhä trooppinen sisäpuutarha

Viikin Gardenian trooppinen sisäpuutarha on lakkautettu muutama vuosi sitten, mutta Viikissä sijaitsee edelleen muita sisäpuutarhoja. Yksi niistä on trooppinen puutarha.

Nimittäin Viikin Infokeskus Koronassa sijaitsee kolme pientä sisäpuutarhaa. Vuonna 1999 valmistuneessa Infokeskus Koronassa sijaitsevat Viikin yliopiston tiedekirjasto ja Helsingin kaupunginkirjasto, eli Viikin kirjasto. Tiedekirjaston perällä on trooppinen Niilin puutarha ja kaupungin kirjaston puolelta pääsee sisään Roomalaiseen puutarhaan. Lisäksi Infokeskuksen pohjakerroksessa on askeettinen japanilainen puutarha.

Puutarhat ovat kaikille avoimia lueskelu- ja oleskelupaikkoja. Viikin kirjastosta kerrotaan, että asiakkaat pitävät sisäpuutarhoista.

-Roomalaisen puutarhan käyttöä rajoittaa talvella jonkin verran se, että siellä on melko viileää. Siellä olevat Välimeren alueen kasvit vaativat viileän talvilämpötilan. Niilin puutarha on taas lämpimyytensä takia suosittu paikka istuskella ja tehdä esimerkiksi töitä kannettavalla tietokoneella, kertoo Viikin kirjaston johtaja Mari Heino.

Asiakkaat pääsevät puutarhoihin kirjastojen aukioloaikoina. Japanilaiseen puutarhaan on käynti rakennuksen alakerran aulasta, mutta sitä ei pidetä yleisölle avoimena, koska alakerrassa ei ole talon henkilökuntaa paikalla.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.