Verkkosaaren päiväkotiin kolmiosainen taideteos

Jussi Juurinen: Toisin toistaminen, 2023. Kuva: HAM/Kirsi Halkola

Kolme uutta julkisen taiteen teosta ilahduttaa lapsia helsinkiläisissä kouluissa ja päiväkodissa.

Haagan ala-asteen koulun uudisrakennus on saanut teoksen Hanna Råstilta, Puotilan ala-asteen koulun uudisrakennus teokset Nayab Ikramilta ja Verkkosaaren päiväkoti teoskokonaisuuden Jussi Juuriselta.

Kuvataiteilija Jussi Juurisen teoskokonaisuus ”Toisin toistaminen” on valmistunut juuri avattuun Verkkosaaren päiväkotiin Kalasataman alueella.

– Kolmiosainen teos ottaa haltuun kolme valokuilua päiväkodin eri osissa, kunkin omalla värimaailmallaan ja viivarytmityksellään. Teoksen eriväristen koivuvaneripaneelien ja rimamoduulien kolmiulotteinen pinta näyttää päivän mittaan muuntuvan auringonvalon liikkuessa.

– Toisto ja sarjallisuus ovat luonteenomaisia Juurisen taiteelle. Toisin toistamisessa Juurinen on halunnut taidegrafiikan työstämisen sijaan lähestyä puumateriaaleja toisin ja häivyttää painolaatan ja siitä otettavan vedoksen välistä eroa. Painokuvamainen kuvapaneelien jatkumo muodostaa kolme suurta, tapettimaista tai tekstiilimäistä kuvapintaa, luonnehditaan teoskokonaisuutta Helsingin taidemuseon (HAM) tiedotteessa.

Jussi Juurinen: Toisin toistaminen, Verkkosaaren päiväkoti, Capellan puistotie 27, 00580 Helsinki © HAM/Kirsi Halkola

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.