Verkkosaareen näyttävä terassoitu kerrostalokortteli

Verkkosaaren vähähiilinen viherkortteli -kilpailun ehdotus ”Grun in der Mitte”. Kuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.

Kalasataman Verkkosaareen aiotaan rakentaa hulppea terassoitu kaupunkikortteli, jonka erityispiirteenä on monikerroksinen viherrakenne.

Kohde on vähähiilisen viherkorttelin tontinluovutuskilpailun voittoehdotus nimeltään ”Grun in der Mitte”. Helsingin kaupunkiympäristölautakunta päätti syyskuussa 2021 esittää kaupunginvaltuustolle ehdotusta kilpailun voittajaksi.

Kohteen rakennuttaa Hartela Etelä-Suomi Oy. Korttelin pääsuunnittelijana on toiminut Selina Anttinen arkkitehtitoimisto Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:stä. Korttelin vihersuunnittelun on toteuttanut Varpu Mikola Nomaji maisema-arkkitehdit Oy:stä.

Projektin johtaja Emma Sallinen Hartelasta kertoi lautakunnan päätöksen jälkeen, että yhtiö ryhtyy viemään Verkkosaaren vähähiilistä viherkorttelia eteenpäin.

– Käynnistämme Grün in der Mitten suunnittelutyön välittömästi. Rakentamisvaihe alkaa alustavan aikataulun mukaisesti kesällä 2023 ja projekti valmistuu noin kolmessa vuodessa, Emma Sallinen kertoi Hartelan tiedotteessa.

Helsingin kaupunki järjesti tontinluovutuskilpailun, jonka kriteereissä oli ensimmäistä kertaa mukana myös energiatehokkuus ja viherrakentaminen, Hiilineutraali Helsinki 2035 -tavoitteen mukaisesti. Kilpailun tavoitteena oli löytää ja kehittää innovatiivisia energiatehokkuuteen ja rakentamisen hiilijalanjäljen pienentämiseen liittyviä ratkaisuja.

– Kilpailun tavoitteena oli tuottaa arkkitehtonisesti korkeatasoinen viherkortteli, josta muodostuu kaupunkikuvallisesti omaleimainen ja toteutuskelpoinen asuin- ja liikerakentamisen kokonaisuus. Samalla kilpailussa etsittiin kilpailualueen asuinkerrostalotonteille toteuttajaa ja suunnittelijaa, tiedotti Helsingin kaupunki.

Mitte-korttelin kahteen tonttiin on asemakaavoitettu asuinrakennusoikeutta yhteensä 17 000 kerrosneliömetriä sekä liiketilaa yhteensä 500 kerrosneliömetriä. Kortteliin tulee 192 asuntoa. Kaupunginvaltuuston hyväksyttyä Mitten tonttien myynti- ja vuokrausperusteet kaupunki allekirjoittaa voittajan kanssa toteuttamissopimuksen ja kiinteistökaupan esisopimuksen.

Grun in der Mitte. Kuva: Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.