Vartiokylän uuteen päiväkotiin keskitetään kolmen päiväkodin lapset

Vartiokylään rakennetaan uusi päiväkotirakennus, johon siirretään kolmen nykyisen päiväkodin toiminta. Uuteen paikkaan muuttavat lähivuosina päiväkoti Kukkaniitty sekä ruotsinkieliset päiväkodit Blomängen ja Botby.

Uuden päiväkodin tontti sijaitsee Kukkaniityntien ja Inkeroistentien risteyksen vieressä, vastapäätä sijaitsee ruotsinkielinen peruskoulu Botby grundskola.

Nykyisin Kukkaniitty ja Blomängen toimivat vuonna 1982 valmistuneessa rakennuksessa Vartiokylässä. Kaupungin mukaan rakennus on saavuttanut peruskorjausiän ja talotekninen varustus on käyttöikänsä päässä. Rakennuksen pohjaratkaisu ei ilman raskaita muutoksia palvele nykyisiä varhaiskasvatuksen tavoitteita. Uusi päiväkoti tarvitaan myös siksi, että Vartiokylän peruspiirin alueella tarvitaan nykyistä enemmän lasten hoitopaikkoja.

-Nykyisen rakennuksen korvaaminen tilapaikkaluvultaan suuremmalla uudisrakennuksella on arvioitu kokonaistaloudellisesti edullisimmaksi vaihtoehdoksi, kerrotaan Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan päätöksessä.

Kukkaniityn ja Blomängenin uudisrakennuksen tilat suunnitellaan noin 190 lapselle. Rakennukseen on tarkoitus siirtää myös daghemmet Botby, joka tällä hetkellä toimii Kauppakartanonkadulla Itäkeskuksessa Heka Oy:n tiloissa. Hekan vuokratalot on tarkoitus purkaa.

Uuden päiväkotirakennuksen toteuttaminen on tarkoitus aloittaa marraskuussa 2019, jolloin kohde voisi valmistua joulukuussa 2020.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.