Varastomakasiini kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi Jätkäsaaressa

L3-makasiinirakennus. Kuva: Antti Pulkkinen

Entisen varastomakasiinin suunnittelu uusiokäyttöön etenee Jätkäsaaressa.

Helsingin kaupunki järjesti vuonna 2020 konseptikilpailun Jätkäsaaren L3-varastomakasiinin kehittämiseksi ja myymiseksi uuteen käyttöön.

Osoitteessa Tyynenmerenkatu 6 sijaitsevalla tontilla on vanhan satamamakasiinin lisäksi teollisuusnosturi, joka kuuluu kehitettävään kokonaisuuteen. Määräaikaan mennessä kilpailuun tuli kolme tarjousta.

Arviointiryhmä valitsi voittajaksi kiinteistösijoitusyritys Cobbleyard Real Estate Oy:n ehdotuksen ”L3 Itämeritalo”.

Suunnitelmassa makasiinirakennuksesta luodaan kaikille avoin kohtaamispaikka, johon on suunnitteilla ravintoloita, liiketilaa ja tarpeen mukaan muunneltavia tiloja.

Helsingin kaupunkiympäristölautakunta käsitteli L3-makasiinirakennuksen konseptikilpailun ratkaisemista ja tonttivarausta kokouksessaan 29. marraskuuta 2022.

Kilpailun voittajan valinnassa painotettiin toteuttamiskelpoista ehdotusta, jolla voitaisiin kehittää makasiinirakennusta sekä hyödyntää jo olemassa olevia tiloja.

Uuden omistajan odotetaan suunnittelevan ja tuottavan rakennukseen monipuolisia kulttuuria, vapaa-aikaa ja yhdessäoloa palvelevia tiloja.

– Erittäin hienoa, että historiallinen makasiinirakennus saa arvonsa mukaisen, maltillisen mutta tehokkaan kehitysratkaisun. Tämä on omiaan edelleen vahvistamaan alueen houkuttelevuutta ja vetovoimaa hyödyntämällä rakennuksen ainutlaatuisia piirteitä, sanoo Helsingin kaupungin kaupunkiympäristön toimialajohtaja Ville Lehmuskoski.

Tavoitteena on, että makasiinirakennuksen katutaso avataan yleisölle, terasseja kunnostetaan ja avataan lisää.

Myös kattoterassin toteutusta tutkitaan. Ensimmäistä kerrosta avataan laajemmin ja valaistaan lasiseinillä ja -ovilla. Makasiinin keskelle luodaan atriumi, joka toimii rakennuksen keskipisteenä.

Toiseen kerrokseen luodaan toimistotiloja ja ylempiin kerroksiin on suunnitteilla näyttelyihin ja luovaan toimintaan soveltuvia hybriditiloja.

– Projektinimellä Magasinet kulkeva rakennus tulee kunnostuksen jälkeen muistuttamaan alueen historiasta ja toimimaan nykypäivän kaupunkilaisten kohtaamispaikkana. Tavoitteena on ottaa rakennus käyttöön sen 100-vuotisjuhlan kunniaksi vuonna 2024, kertoo Mattias Lindfors Cobbleyard Real Estate Oy:stä.

Havainnekuva siitä, millaiselta sisällä voisi näyttää. Kuva: Fyra Oy

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.