Merkittävä tonttikauppa Pasilan Ratapihakortteleissa

Arkistokuva Keski-Pasilasta

Merkittävän kiinteistökaupasta tekee se, että valtio on nyt myynyt suurimman osan Pasilan Ratapihakortteleissa omistamistaan tonteista.

Valtion omistama Senaatti-kiinteistöt ja Avain Yhtiöt Oy ovat allekirjoittaneet 30. marraskuuta 2022 kiinteistökaupan Pasilan Ratapihakortteleiden alueella sijaitsevasta keskustatoimintojen korttelialueesta.

Kiinteistökauppa syntyi keväällä 2022 käydyn tarjouskilpailun pohjalta ja kauppahinta oli noin 22 miljoonaa euroa.

– Nyt tehdyn kiinteistökaupan myötä Ratapihakorttelien alue alkaa olla suurimmaksi osaksi myyty. Kilpailuttamatta on enää kaksi pohjoisinta korttelia. Olemme iloisia, että jälleen yhden korttelin omistus on siirtynyt osaavan toteuttajan käsiin. Kiitämme myös Helsingin kaupunkia hyvästä ja tiiviistä yhteistyöstä Ratapihakorttelien alueen toteutuksen edistämiseksi, kertoo Senaatti-kiinteistöjen myyntipäällikkö Leena Palokangas tiedotteessa.

Nyt kiinteistökaupan kohteena olleeseen kortteliin rakentuu liiketilaa sekä vapaarahoitteista ja tuettua asuntotuotantoa.

Korttelissa on rakennusoikeutta 15 500 kerrosneliömetriä ja rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2024.

Kortteli myytiin voimassa olevalla asemakaavalla, jossa kortteli on osoitettu keskustatoimintojen korttelialueeksi C.

Asemakaava mahdollistaa liike-, toimisto- ja palvelurakentamisen lisäksi myös asumista.

– Ratapihakorttelialueen tuoreen kiinteistökaupan myötä Avain Yhtiöt täydentää Keski-Pasilan hankesarjaansa kolmannella ja sarjan toistaiseksi suurimmalla hankkeella. Uskomme, että nyt suunnitteille lähtevään kortteliin tulee aikanaan rakentumaan mielenkiintoinen kokonaisuus nykyisille ja tuleville kaupunkilaisille, toteaa rakennuttajapäällikkö Perttu Hettula Avain Yhtiöiltä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.