Vanhat rauniot ja tiilimuurit säilyvät Katajanokalla

Osa Merikasarminpuiston raunioista vuonna 2018. Kuva: Jani Jakonen

Katajanokan Merikasarminpuiston kunnostussuunnitelma on ollut vireillä jo ainakin vuodesta 2018, mutta suunnitelma ei ole toistaiseksi edennyt toteutukseen.

Nyt viimein Merikasarminpuiston puistosuunnitelma on valmistunut lopulliseen muotoonsa ja se on hyväksytty Helsingin kaupunkiympäristölautakunnassa.

Vuonna 2018 esiteltyyn suunnitelmaluonnokseen on tehty muutoksia, joiden mukaan puiston itäosan kukkulan vanhoja tiilimuureja ei madalleta vaan ne kunnostetaan nykyiseen korkeuteen. Kyseessä ovat vanhan puretun telakkarakennuksen rauniot.

Jotkut Katajanokan asukkaat olivat aiemmin huolissaan historiallisten raunioiden madaltamisesta.

– Tiilirauniot luovat puistolle tunnistettavan identiteetin. Raunion ideoivat Katajanokan asemakaavasuunnittelukilpailun voittaneet arkkitehdit Vilhelm Helander, Pekka Pakkala ja Mikael Sundman, joiden vision pohjalta se rakennettiin nykyisenlaiseksi 1980-luvulla, kerrotaan puistosuunnitelmassa.

Myöskään toisaalla puistossa sijaitsevia vanhoja tiilimuureja ei pureta, vaan ne korjataan jääden puistoon rakenteiksi, todetaan lautakunnan päätöksessä.

Hyväksytyn puistosuunnitelman mukaan Merikasarminpuiston rakenteita, kasvillisuutta ja pintamateriaaleja uusitaan. Lisäksi puistoon tulee lisää penkkejä, pöytäpenkkejä, puistokeinuja, roska-astioita ja pyörätelineitä. Puistoon on luvassa myös uusia istutuksia, kuten kukkivia hedelmäpuita ja marjapensaita.

Puiston tammikujanteen säännöllisyydestä on luovuttu suunnittelun edetessä ja tammikujannetta harvennetaan. Suunnitelman mukaan tammikujanteesta on valittu poistettavaksi yhdeksän heikkokasvuista puuta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.