Valtava eläinsuojelukeskus Pitäjänmäkeen – hylätyille kissoille jopa 200 hoitopaikkaa!

Pitäjänmäkeen perustetaan Uusi Eläinsuojelukeskus ensi vuoden aikana. Se on Helsingin eläinsuojeluyhdistyksen Hesyn hanke. Hesy on ostanut osoitteessa Muonamiehentie 7 sijaitsevan rakennuksen, jonka tilojen muokkaaminen eläintiloiksi aloitetaan alkuvuodesta 2019.

Uusi Eläinsuojelukeskus on suuri, sillä siellä on kahdessa kerroksessa yhteensä 2000 neliötä. Vertailuna kerrottakoon, että useat supermarketit ovat kooltaan puolet pienempiä kuin tämä eläinsuojelukeskus.

Hesyn uuteen keskukseen kissoille, koirille, kaneille ja muille Hesyn hoidettavaksi tuleville eläimille varustetaan uudet, sopivat ja asianmukaiset tilat. Kissapaikkoja varataan noin 200 kissalle ja koirapaikkoja 15-20 koiralle.

Kaneille, kilpikonnille, jyrsijöille ja muille eläimille tehdäät omat osastot. Näiden lisäksi kissoille ja koirille tehdään myös ulkoilutarhat. Henkilökunta saa samalla viihtyisän ja turvallisen työympäristön.

-Osa rakennuksen tiloista on tarkoitus vuokrata ulkopuolisen liiketoiminnan käyttöön, jotta yhdistys saa vuokratuloja. Toiminta uusissa tiloissa aloitetaan Hesyn 145-vuotisjuhlavuoden eli vuoden 2019 aikana, kerrotaan Hesyn tiedotteessa.

Hesyn Espoossa omistama kiinteistö, jossa koirat aiemmin pidettiin, on nyt myynnissä. Myös yhdistyksen nykyinen Eläinsuojelukeskuksena tunnettu kiinteistö Itä-Pakilassa myydään.

Pitäjänmäen Uusi Eläinsuojelukeskus maksoi 1,8 miljoonaa euroa. Tilojen remontointiin eläintiloiksi varataan noin 500 000 euroa.

-Olemme hyvin huojentuneita siitä, että yhdistykselle löydettiin vihdoin hyvä ja toimiva rakennus, jossa on tilaa kaikille hoidossamme oleville eläimille ja jossa henkilökunnalla on kunnolliset työtilat, kertoo Hesyn puheenjohtaja Hannele Luukkainen Hesyn tiedotteessa.

Jani Jakonen