Uusi tornitalojen rykelmä rakenteille Pasilassa

Hoas Huippu erottuu väritykseltään Pasilan katukuvassa. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy

Keski-Pasilaan viime vuosina valmistuneet useat tornitalot saavat seuraa uusista tornitaloista, joista korkein on 17-kerroksinen.

Uuden suurkorttelin rakennustyöt ovat alkaneet Keski-Pasilan Ratapihakorttelit-alueella kauppakeskus Triplan pohjoispuolella.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön Hoasin rakennuttama Hoas Huippu käsittää kolme 14-17-kerroksista tornitaloa ja kolme matalampaa lamellitaloa.

Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön rakennuttama Huippu on Hoasin suurin yksittäinen hanke ja hybridirakennuksena ainutlaatuinen.

Kokonaisuuteen tulee kaikkiaan lähes 400 opiskelija-asuntoa, pääosin yksiöitä.

Koko Hoas Huippu -korttelin laajuus on 16 000 kerroneliömetriä.

– Opiskelija-asuntojen soluaika on ohi. Kun Huipun toteutussuunnittelu aloitettiin vuonna 2019, asunnoistamme 70 prosenttia oli soluja, mutta opiskelijat halusivat vain yksiöitä tai kaksioita, kertoo Hoasin hankepäällikkö Anneli Keränen tiedotteessa.

Huippu-korttelin pää- ja arkkitehtisuunnittelusta vastaa A-Insinöörit-konserniin kuuluva Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy, joka oli mukana hankkeessa jo kaavan viitesuunnitteluvaiheessa 2015–2018 yhdessä Hoasin ja Helsingin kaupungin kanssa. Suunnittelua on tehty yhdessä A-Insinöörien rakenne- ja akustiikkasuunnittelijoiden kanssa. Hankkeen urakoi Hartela.

Rakennuksen alimpiin kerroksiin tulee Hoasin uusi pääkonttori.

– Viidenteen kerrokseen asti ei voi raideliikenteen ja vilkasliikenteisen Veturikadun vuoksi rakentaa asuntoja, ja siksi alimmat kerrokset ovat toimistoja ja liiketilaa. Huippu onkin monimuotoinen hybridirakennus, jonka alakerroksissa on monia erilaisia toimintoja ja isoja toimistoja, ja näiden päällä paljon pieniä opiskelija-asuntoja, kertoo pääsuunnittelija J-P Lehtinen B & M Oy:stä.

Tavoitteena on, että ensimmäiset opiskelijat pääsevät muuttamaan Huippuun kahden vuoden kuluttua marraskuussa 2025. Rakennus valmistuu kokonaisuudessaan vuonna 2026.

Vuonna 2026 valmistuvaan rakennukseen tulee lähes 400 opiskelijoiden yksiötä ja kaksiota sekä kohtaamispaikkoja. Rakennukseen tulee myös Hoasin pääkonttori, ravintola ja liiketilaa. Kuva: Arkkitehtuuritoimisto B & M Oy

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.