Uusi kaupunkifestivaali Pasila FEST järjestetään ensimmäistä kertaa

Tuomari Nurmio (2017). Kuva: Perttu Saksa

Innostus on korkealla, kun koronarajoitusten vuoksi kesällä 2021 peruttu Pasila FEST päästään tänä kesänä järjestämään Pasilan Veturitalleilla 10.-11.6.2022.

Pasila FEST on uusi kaksipäiväinen aikuisille suunnattu maksullinen kaupunkifestivaali, jonka tavoitteena on tuoda tapahtumia vanhojen veturitallien alueelle, virkistää koko Pasilan seudun tapahtumatarjontaa sekä ennen kaikkea tarjota kaupunkilaisille livemusiikkia hyvässä ja rennossa seurassa.

Festivaalin lehdistöpäällikkö Lasse Norres myöntää, että Pasila on perinteisesti jäänyt varjoon kaupunkifestivaalien pitopaikkana Helsingissä – siis jo ennen koronapandemiaakin.

– Kalliossa ja Vallilassa on ollut paljonkin erilaisia kaupunkifestivaaleja. Myös Triplassa sijaitsevassa musiikkimuseo Famessa on ollut musiikkitapahtumia, mutta varsinaisesti muualla Pasilassa ei ole ollut. Meidän tavoitteenamme on, että Pasila Festistä tulisi jokavuotinen festivaali, Lasse Norres kertoo.

Pasila FEST on vahvasti paikallinen kaupunkifestivaali, jonne valtaosa yleisöstä tulee todennäköisesti läheltä: Pasilasta, Vallilasta, Kalliosta, Sörnäisistä, Käpylästä ja niin edelleen. Toki hyvien liikenneyhteyksien ansiosta festivaali on hyvin tavoitettavissa muualtakin Helsingistä ja pääkaupunkiseudulta.

Pasila FEST on ehkä tavallista kaupunginosajuhlaa suurempi tapahtuma, mutta isoihin festivaaleihin verrattuna intiimimpi. Veturitallien miljöö luo festivaalille intiimin tunnelman. Tavoitteena on, että ihmiset tulevat tapahtumaan viettämään iltaa ja tapaamaan toisiaan.

– Intiimiys on otettu huomioon myöskin festivaalin artistivalinnoissa. Esimerkiksi Neuman esiintyy triona, ei ole Dingoa. Mamba-yhtyeen Tero Vaara esiintyy yksin. Toiseksi on ajateltu sellaisia artisteja, joilla on jonkinlainen kiinnekohta Pasilaan tai sen lähialueisiin. Festivaalin esiintyjistä ainakin Remu Aaltonen ja Tuomari Nurmio ovat aikoinaan asuneet lähellä Kalliossa ja Marjo Leinonen asuu tietääkseni Vallilassa, Lasse Norres kertoo.

Perjantaina 10. kesäkuuta Pasila FEST-festivaalissa esiintyvät Marjo Leinonen & PubliCans, Mamba-yhtyeen keulakuvana tunnetuksi tullut Tero Vaara, Dingo-yhtyeen laulusolisti Neumann akustisen trionsa kanssa, Martti Servo ja Napander sekä Jaakko Laitinen & Väärä raha.

Lauantaina 11. kesäkuuta Pasila FEST-festivaalissa nähdään esimerkiksi Bombastico, Johnny & The Dodgers, Tuomari Nurmio & Luupäät, Remu Plays Hurriganes sekä Eternal Erectionin perustajanelikosta koostuva Elliot`s Crazy Compass.

Lasse Norreksen mukaan VR:n junien entiset veturitallit soveltuvat kaupunkifestivaalin järjestämiseen erittäin hyvin.

– Siellä on hyvin tilaa ja puitteet ovat urbaanit. On vanhoja VR:n rakennuksia, vanhaa tiiliseinää ja VR:n käytössä ollut vanha piha-alue. Pasilan veturitallit on mitä mahtavin ympäristö kaupunkitapahtuman järjestämiseen. Kaupunkifestivaalin pitää olla mahdollisimman urbaanissa ympäristössä, Lasse Norres sanoo.

Festivaalin keskiössä on Veturitallit-ravintolan viihtyisäksi kunnostetut sisätilat, laaja terassialue ja historiallinen ratapihaympäristö.

Pasilan Veturitallit sijaitsee keskellä Pasilaa osoitteessa Veturitallinkuja 34 / Aleksis Kiven katu 88. Veturitalleille pääsee helposti joko kävellen, polkupyörällä, mopolla, junalla, linja-autolla, raitiovaunulla tai omalla autolla. Pysäköintipaikaksi suositellaan Mall of Triplan pysäköintihallia. Ennakkoliput tapahtumaa saa Tiketistä ja tapahtumapäivinä portilta. Lipun hinnat ovat 34 euroa per päivä tai kahden päivän lippu 59 euroa.

Pasila FEST -festivaaliin on 18 vuoden ikäraja.

Pasilan veturitallit
Marjo Leinonen
Remu Plays Hurriganes. Kuva: Juha Seila

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.