Useat katu-urakat käyntiin Keski-Pasilassa

Veturitien uudistuksen ja Ratapihakorttelien urakka-alue.

Veturitien uudistus ja Ratapihakortteleiden katujen rakentaminen alkavat 10. toukokuuta 2021.

Veturitietä levennetään, ja se linjataan kulkemaan junaradan vieressä. Pasilan Ratapihakortteleiden katurakentaminen mahdollistaa uusien asuintalojen rakentamisen. Katutyöt vaikuttavat kulkemiseen koko Keski-Pasilassa, mutta etenkin Veturitiellä.

Aluksi Televisiokadun ja Veturitien risteyksestä rakennetaan kiertotie tulevalle Veturitielle. Tätä varten joudutaan kaatamaan puita tulevan Radioportin pohjoispuolella. Lisäksi aletaan rakentaa Höyrykatua ja Tulistimenkatua.

– Urakka muuttaa liikennejärjestelyjä. Pyörä- ja jalankulkuyhteys Radanvarsiraitilla suljetaan, ja pyörä- ja jalankulkuliikenne siirtyvät Veturitielle ja Televisiokadulle, Helsingin kaupunki tiedotti.

Ensimmäisen vaiheen poikkeusjärjestelyt jatkuvat 30.9.2021 saakka.

Urakan aikana yhteys Veturitieltä Pasilankadulle ja Radiokadulle joudutaan katkaisemaan Ison Pajan kohdalta, jotta Televisiokatu kunnallistekniikan siirtoineen saadaan rakennettua.
Uusi Veturitie on Pasilan pääkatu, jonka liikenne lisääntyy tulevaisuudessa. Jotta liikenne sujuisi mutkattomasti, ajokaistoja lisätään Höyrykadun ja Hakamäentien välillä. Kadun molemmille reunoille tulee koko pituudeltaan erotellut jalkakäytävät ja pyörätiet.

Veturitien silta uusitaan ja levennetään noin kolme kertaa nykyistä leveämmäksi. Purku- ja rakentamistyöt tehdään vaiheittain, jolloin liikenne sillalla säilyy koko työmaan ajan. Siltatöistä huomattava osa tehdään yöllä junaliikenteen vuoksi. Samalla sillan alle rakennetaan uusi pyöräily- ja kävelytie.

Rakennettavista Ratapihakortteleiden kaduista suuri osa on uusia tontti- ja kokoojakatuja. Katuja rakennetaan vaiheittain asuntorakentamisen kanssa. Viimeistelytyöt tehdään vasta talojen valmistuessa. Rakennettavia katuja ovat Tenderinlenkki, Höyrykatu, Tulistimenkatu, Tulistimenkuja, Laskumäki, Televisiokatu ja Radioportti.
Hiilineutraali Helsinki 2035 -ohjelman mukaisesti kaikki kaupungin omat työmaat ovat vähäpäästöisiä, myös Veturitien ja Ratapihakorttelien urakka. Työmaalla käytetään vain uusiutuvaa dieseliä ja sähköä.

Katutyö vaikuttaa Veturitiellä ja Ratapihakortteleiden kaduilla kaikkeen liikkumiseen parin vuoden ajan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.