Uimastadion avataan Stadin Juhlaorkesterin säestyksellä

Helsingin Uimastadion avautuu sunnuntaina 7. toukokuuta kello 9.00. Tätä vuosittaista juhlatapausta vietetään tänä vuonna ainutlaatuisesti liki musiikkifestivaalihengessä, sillä Stadin Juhlaorkesteri tekee Uimastadikan avajaisissa vuoden ensimmäisen esiintymisensä. Stadin Juhlaorkesteri koostuu ammattimuusikoista, ja pumpun vuosittain vaihtuva kokoonpano on juuri julkaistu.

Stadin Juhlaorkesteri 2017 skulaa rokkii ja stadilaisia stygejä ja miksaa maailman rytmejä

Ison orkesterin äänellä ja monimuotoisella tulkinnalla Stadin Juhlaorkesteri kulkee jälleen läpi stadilaisia juhlia ja viihdyttää kesästä aina vuodenvaihteeseen asti!

Moniääninen laulu mahdollistaa kaiken maailman musiikin esittämisen ja myös rytmimusiikin eri asennoissa. Solisteina tällä kertaa ovat Timo Turpeinen, Merikukka Kiviharju, Oskari Martimo (kitara), Ousman Danso ja Joska Josafat, kapellimestarina ja koskettimissa Mikko Rintanen, toisena kosketinsoittajana Jiipee Nyman, saksofonissa Sirpa Suomalainen, kitarassa Puka Oinonen, bassossa Tero Siitonen, lyömäsoittimissa Cherif Cissokho ja rummuissa Tom Njekljudow.

Stadin Juhlaorkesteri soittaa Uimastadikan avajaispäivän aikana useamman setin, jotta mahdollisimman moni altaissa polskiva voi nauttia orkesterin esiintymisistä. Alustavat soittoajat ovat noin klo 9.30, 10.30, 11.30 ja 12.30.

Stadin Juhlaorkesterin kausi alkaa virallisesti 15. toukokuuta, joten Uimastadikalla on poikkeuksellinen mahdollisuus todistaa orkesterin soittokunto jo ennakkoon. Toimintakautensa aikana Stadin Juhlaorkesteri esiintyy esimerkiksi avoimissa tilaisuuksissa kouluissa ja vanhusten hoivayksiköissä.

Uimastadion urakoitu kesäkuntoon

Talven ja kevään aikana Uimastadionia on valmisteltu prameaan kesäkuosiin, sillä siellä on tehty historiallisen massiivisia muutos- ja korjaustöitä. Esimerkiksi Uimastadikan hyppytorni ja -allas, suihku- ja WC-tilat ovat kaikki perusparannettu. Lisäksi Uimastadionin lemmikit, kanahaukat Helmi ja Heikki, ovat jälleen pesimäpuuhissa, joten tänäkin kesänä toivottavasti nautitaan kanahaukkaperheen seurasta.

Uimastadionin maauimalan avajaisissa kuullaan Stadin Juhlaorkesterin sulosointuja. Kuva: liikuntavirasto

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.