Töölön ikoninen kauppakorkeakoulu tyhjenee opiskelijoista ensi helmikuussa

Töölössä valmistaudutaan pikkuhiljaa perinteikkään Kauppakorkeakoulun siirtoon Espoon Otaniemen kampukselle.

Aalto-yliopiston alaisen Kauppakorkeakoulun henkilökunnan muutto tapahtuu 15. helmikuuta 2019. Opetus Töölössä päättyy 22. helmikuuta ja alkaa Otaniemessä 25. helmikuuta. Otaniemeen on silloin valmistunut iso kiinteistö Maarintielle.

-Kauppakorkeakoulu on ollut Töölössä 68 vuotta, joten varmasti muuttomme näkyy monin tavoin. Nykyisiin tiloihin tulee kuitenkin uutta toimintaa. Päärakennus jää Aalto-yliopistolle ja siihen tulee ensi vaiheessa mittava peruskorjaus, kertoo muuttoprojektin vetäjä Perttu Kähäri Kauppakorkeakoululta.

Kauppakorkeakoulu toimii Töölössä kolmessa eri osoitteessa. Koulun tunnusmerkkinä on Runeberginkadulla sijaitseva keltatiilinen päärakennus, jossa on näyttävät seinäreliefit. Chydenia-rakennus sijaitsee naapuritontilla ja Arkadia-talon sisäänkäynti on Lapuankadulla. Taloustieteen laitoksen Economicum sijaitsee Arkadiankadulla samassa rakennuksessa muun muassa Helsingin yliopiston ja Hankenin kanssa.

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy on myynyt Chydenian ja Arkadian viime vuonna uusille kiinteistönomistajille. Samalla solmittiin määräaikaiset tilojen vuokrasopimukset heinäkuuhun 2019 asti.

Kaikki Aalto-yliopiston Töölön kampuksen kiinteistöt tyhjenevät opiskelijoista ja henkilökunnasta.

-Tässä vaiheessa Otaniemeen siirtyy noin 1400 maisteriopiskelijaa ja 200 tohtoriopiskelijaa. Kandiopiskelijat ovat siirtyneet Otaniemeen jo aiemmin. Koko Kauppakorkeakoulun henkilöstö siirtyy Otaniemeen eli noin 400 henkilöä, Perttu Kähäri sanoo.

Tuleeko Töölöä ikävä?

-Moni meistä varmasti jättää Töölön haikein mielin. Nykyinen sijaintimme on hieno Töölön upeassa miljöössä ja kätevä lähellä monia yhteistyökumppaneitamme, Perttu Kähäri vastaa.

-Kaikki myös tuntevat ikonisen päärakennuksemme, joten sinne on ollut helppo tulla ja kutsua ihmisiä.

Kähärin mukaan henkilöstö on kuitenkin samalla innoissaan Otaniemeen muutosta.

-Pääsemme uusiin tiloihin ja tulemme aidosti osaksi Aallon yhteisöä, mikä luo aivan uusia mahdollisuuksia meille kaikille.

Aalto-yliopisto on vetänyt muitakin toimintojaan Helsingistä Espooseen. Arabianranta on tänä kesänä menettänyt taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun Otaniemeen.

Töölössä sijaitsee Kauppakorkeakoulut -niminen raitiovaunupysäkki. Ilmeisesti ainakin se jää muistuttamaan Töölöön kiinteästi kuuluneesta opinahjosta.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.