Tehtaankadun 110-vuotias koulu saneerataan – koululaisille pitkä evakko

Tehtaankadun kansakoulu historiallisessa valokuvassa vuonna 1908. Kuva: Helsingin kaupunginmuseo.

Entisen Tehtaankadun kansakoulun, nykyisen Tehtaankadun ala-asteen koulun peruskorjaus alkaa nykytiedon mukaan kesäkuussa 2020. Peruskorjaus valmistuu joulukuussa 2021.

Koko koulun toiminta siirretään väistötiloihin. Väistötilaratkaisuna selvitetään Merikadun ja Eiranrannan väliselle alueelle sijoitettavia tilapäisiä paviljonkirakennuksia.

Albert Nybergin suunnittelema, Helsingin vanhimpiin kansakouluihin kuuluva jugend-tyylinen Tehtaankadun kansakoulu on valmistunut vuonna 1908, eli se täytti 110 vuotta viime vuonna. Kohteessa on vuosien varrella tehty lukuisia korjaustoimenpiteitä, mutta ei kattavaa perusparannusta. Rakennus on asemakaavassa suojeltu.

Monet kohteet vaativat kunnostamista vanhassa koulurakennuksessa, esimerkiksi ilmanvaihto, välipohjarakenteet, talotekniikka ja ikkunat. Rakennuksen esteettömyyttä ja pihan toiminnallisuutta pitää parantaa, samoin paloturvallisuutta ja energiataloutta.

Ruokahuollon tiloihin on luvassa laajennus. Aulatilojen muutetaan opetuskäyttöön soveltuviksi ja luokkahuoneita yhdistetään toisiinsa uusilla oviaukoilla. Lisäksi esimerkiksi kädentaitojen tiloja, hallinnon toimistotiloja sekä oppilashuollon tiloja uudistetaan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.