Taiteen ja suunnittelun korkeakoulu on häipynyt Arabiasta lopullisesti

Aalto-yliopiston alainen Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu eli entinen Taideteollinen korkeakoulu, on jättänyt Arabian lopullisesti. Se on muuttanut Espoon Otaniemeen, jonne on syntynyt Aalto-yliopiston pääkampus.

Valtaosa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun toiminnasta sijaitsi vuosikymmenten ajan Arabiassa entisessä tehdaskiinteistössä.

-Arabiaan ei enää jäänyt toimintoja, vaan koulu toimii nyt kokonaisuudessaan Otaniemessä, kertoo erityisasiantuntija Krista Kinnunen Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta.

-Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun toiminta Arabiassa päättyi kesällä 2018, jolloin koulun uusi Väre-rakennus Aalto-yliopiston kampuksella Espoon Otaniemessä valmistui. Koulun toiminta Otaniemessä käynnistyi viime syyskuussa. Osa koulun toiminnoista oli siirtynyt Otaniemeen jo aiemmin, mutta lopullinen muutto koski yhteensä yli 2000 opiskelijaa ja työntekijää, Krista Kinnunen jatkaa.

Arabiasta lähtö herätti työntekijöissä ja opiskelijoissa luonnollisesti haikeutta.

-Arabiaan liittyi pitkä historia ja monia hienoja hankkeita yhteistyökumppaneiden kanssa. Uusi Väre-rakennus kokoaa nyt kaikki koulun ihmiset, laitokset ja toiminnot saman katon alle. Se tarjoaa paljon mahdollisuuksia. Ja hyvä yhteistyö kotimaisten ja kansainvälisten kumppaneiden kanssa tietenkin jatkuu.

Onko Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun lähtö iso menetys Arabianrannan kaupunginosalle ja Arabian kampusalueelle, jonne jää muun muassa Metropolia Ammattikorkeakoulu?

-Tätä pitänee kysyä alueen muilta toimijoilta. Metropolian myötä opiskelijahenki Arabiassa kuitenkin jatkuu ja voi hyvin. Myös taide jää näkymään vahvasti Arabianrannassa ja olemme iloisia, että olemme voineet antaa siihen oman panoksemme, Krista Kinnunen vastaa.

Taideteollinen korkeakoulu perustettiin vuonna 1871 nimellä Veistokoulu. Taideteollinen korkeakoulu yhdistyi Aalto-yliopistoon vuonna 2010. Arkkitehtuurin laitoksen liityttyä korkeakouluun syntyi Aalto-yliopiston Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu.

Taideteollisuus korkeakoulu muutti Ateniumin rakennuksesta Arabian entiseen tehdaskiinteistöön vuonna 1986. Korkeakoulun ympärille syntyi kansainvälisesti merkittävä taideteollisuus ja mediakeskus.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.