Suomen vanhimmat rivitalot juhlivat 100 -vuotispäiväänsä

Armas Lindgrenin ja Bertel Liljequistin suunnittelema kahden rivitalon kokonaisuus eli Ribbingshof/ Ribbinginhovi rakennettiin Kulosaareen vuosina 1916–18.

Ribbinginhovin tonteilla nykyisin asuvat 15 perhekuntaa järjestivät torstai-iltana 31. elokuuta avoimen juhlan ystävilleen, sukulaisilleen ja kulosaarelaisille Ribbinginhovin puistikossa, josta muotoutui upea juhlapaikka. Jokainen perhekunta oli valmistanut tilaisuuteen pientä purtavaa – aikuisille tarjoiltiin myös lasillinen kuohuviiniä.

Tilaisuuden käynnisti omenapuun istutus läheiseen Botanica Calonia -puistoon. 100-vuotispuheen piti ylipormestari Jussi Pajunen, joka on itsekin kasvanut ja käynyt koulunsa Kulosaaressa. Hän kuvaili mm. omia Ribbinginhoviin ja Kulosaareen liittyviä lapsuudenmuistojaan. Kulosaarelaiset ry:n tervehdyksen esitti Heikki Kukkonen, joka muistutti Ribbinginhovin merkityksestä kaupunkisuunnittelussa ja toivoi sen kopioimista laajemmaltikin viihtyisän kaupungin edistämiseksi.

Fil. tri Elina Seppälä kertoi toimittamastaan, loppuvuonna julkaistavasta Ribbingshof – Sata vuotta rinnakkain -kirjasta. Parisataasivuinen, runsaasti kuvitettu julkaisu sisältää kymmenkunta asiantuntija-artikkelia sekä entisten ja nykyisten asukkaiden tarinoita haastatteluiden pohjalta.

Illan pääesiintyjä oli Retur-orkesteri, joka soitti mm. Finlandia-hymnin. Lopuksi ohjelmassa oli isänmaallista yhteislaulua viulun, pianon ja esilaulajan johdolla.

Parisataapäinen yleisö näytti viihtyvän juhlissa. Kohotimme Maamme-laulun kera maljan paitsi 100-vuotiaalle Ribbinginhoville myös 100-vuotiaalle Suomelle. Tämä Ribbingshof Seura ry:n nimissä järjestetty tapahtuma oli osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.