Suomen omassa ”Music Hall of Famessa” ei nähdä laulajista tehtyjä vahanukkeja

Kuva YIT

Syksyllä 2019 valmistuvan Pasilan kauppakeskus Triplan vetonaulaksi tulee Musiikkimuseo Fame.

Museo esittelee suomalaista musiikkia ja musiikintekijöitä laajasti genre- ja tyylirajat ylittäen. Museon yhtenä osana tulee olemaan suomalaisen musiikin kunniagalleria, Finnish Music Hall of Fame. Galleriaan ei tule vahanukkeja maamme kuuluisimmista muusikoista ja laulajista.

-Kunniagallerian näyttelysisältö vaihtuu joka vuosi, kun uusia musiikintekijöitä liitetään mukaan. Vahanuket ovat hyvin kalliita, ja niitä olisi kohta kaikki nurkat täynnä, kertoo Musiikkimuseo Famen sisältöjohtaja Jere Jäppinen.

-Sitä paitsi monen musiikintekijän työn ja saavutusten esittelyyn on olemassa antoisampia tapoja kuin hänen ulkomuotonsa ikuistaminen vahaan.

Museon tavoitteena on etsiä kullekin musiikintekijälle luonteenomainen ja edustava esittelytapa, joka voi olla esimerkiksi musiikintekijän käyttämä puku tai soitin.

-Mutta se voi olla myös jotain aivan muuta. Näin myös näyttelystä tulee kokonaisuutena vaihteleva ja kiinnostava, Jere Jäppinen sanoo.

Kunniagalleriaan on nyt valittu 14 ensimmäistä artistia, joista kymmenen artistin nimi julkistettiin 2. lokakuuta. Suomen omaan Music Hall of Fameen on nyt valittu seuraavat musiikkimaailman konkarit: oopperalaulaja Aino Ackté, tanssiorkesteri Dallapé, sanoittaja Reino Helismaa, viulisti ja säveltäjä Konsta Jylhä, laulaja Katri Helena, muusikko Toivo Kärki, muusikko Juice Leskinen, laulaja George Malmsten, säveltäjä Jean Sibelius ja laulaja Olavi Virta.

Finnish Music Hall of Fame saattaakin muodostua nähtävyyskohteeksi, jonne tullaan kauempaa. Helsingissä on viime aikoina rakennettu uusia näyttely- ja kulttuuritiloja keskustaan. Musiikkimuseon myötä museoita saadaan pian myös keskustan ulkopuolellekin.

Jani Jakonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.