Spacehub saapui Kalasatamaan ja Arabiaan

Kalasataman Redissä ja kauppakeskus Arabiassa on otettu käyttöön erikoisia pieniä etätyöskentelykoppeja, joihin mahtuu enintään kaksi ihmistä kerralla.

Spacehubit on suunniteltu etätöitä, asiakastapaamisia ja videopuheluita varten. Tilat ovat suljettavia ja äänieristettyjä. Spacehubin käyttö on maksullista ja tila pitää varata mobiilisovelluksella, jonka avulla esimerkiksi kopin ovi avautuu.

Spacehub on syntynyt Steerpath Oy:n kehitystyön tuloksena. Yritys on erikoistunut toimitilojen tilankäyttöä tehostaviin ja käyttömukavuutta lisääviin mobiilisovelluksiin.

– Kotona tai kahvilassa työskentely ei ole aina välttämättä tehokkainta tai mukavinta. Samassa tilassa voi olla häiriötekijöitä tai siellä on mahdotonta keskustella yksityisyydensuojan tai yrityssalaisuuden piiriin kuuluvista asioista. Näitä haasteita lähdimme ratkaisemaan uudesta näkökulmasta, kertoo Steerpath Oy:n toimitusjohtaja Tuomas Ilola tiedotteessa.

Arabianrannan ja Kalasataman lisäksi Spacehubeja on otettu käyttöön yhteensä kahdeksan pääkaupunkiseudulla. Kauppakeskus Redissä yksi Spacehub on ollut testikäytössä huhtikuusta 2021 lähtien.

– Kokemus on ollut tähän saakka hyvin positiivinen ja uskon, että tässä on paljon potentiaalia. Kun rajoitukset vähän vapautuvat, arvioimme uudestaan, miten paljon lisäkopeille voisi olla käyttöä. Mahdollisesti niitä voisi tulla eri puolille kauppakeskusta sisäänkäyntien yhteyteen, Redin kauppakeskusjohtaja Aleksi Salminen sanoo.