Missä on lyhin matka pysäkille? Haaga pärjää hyvin

Helsingistä lähtöisin oleva teknologiayritys Kodit.io on tehnyt mielenkiintoisen selvityksen siitä, että missä Helsingin kaupunginosissa on keskimääräisesti lyhin matka julkisen liikenteen pysäkille toteutuneiden asuntokauppojen perusteella.

Yrityksen data-analyytikko Henri Rujala analysoi valtavan määrän dataa Helsingin kerrostaloasunnoista sekä julkisen liikenteen pysäkeistä ja asemista.

Yritys on julkaissut verkkosivullaan blogipostauksen otsikolla ”Missä Helsingissä on paras asua ilman autoa? Esittelyssä top 5 asuinalueet”.

– Data-aineisto koostuu 140 000 kiinteistökaupasta (KVKL:n hintaseurantapalvelu) sekä 6 500 julkisen liikenteen pysäkistä, kattaen noin 70 prosenttia vanhoista ja 30 prosenttia uusista osakehuoneistoista, kerrotaan blogipostauksessa.

Mukana ovat siis vain kerrostaloasunnot, eivät pientalot ja omakotitalot.

Viisi postinumeroaluetta erottuivat selvityksen tuloksissa joukosta.

Ykkösenä on Länsi-Helsingissä sijaitseva Kivihaka, jossa matkaa kotoa bussipysäkille on keskimäärin ainoastaan 83 metriä.

Toiseksi parhaimmaksi autottomien alueeksi nousi Pohjois-Haagan postinumeroalue 00400. Pohjoishaagalaisilla on keskimäärin 96 metrin kävelymatka lähimmälle pysäkille.

Kolmantena listalla on Punavuori Helsingin keskustassa. Punavuoressa keskimääräinen matka raitiovaunu- tai bussipysäkille on 97 metriä.

Neljäntenä on Laajasaloon kuuluva Etelä-Laajasalon postinumeroalue 00870, jossa matkaa pysäkille on keskimäärin 98 metriä.

Viidenneksi Kodit.io:n selvityksessä nousi Etelä-Haagan postinumeroalue 00320. Siellä matka lähimmälle julkisen liikenteen pysäkille on 99 metriä.

Koko Helsingin listaus löytyy yrityksen nettisivulta. Yritys huomauttaa, että tutkimustulokset ovat suuntaa antavia.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.