Siltasairaala avataan potilaille Meilahdessa

Meilahden kampuksen erikoissairaanhoidon palvelut laajenevat merkittävästi, kun potilaiden hoito alkaa tammikuussa 2023 Siltasairaalassa ja Syöpäkeskuksen uudisosassa.

Meilahden sairaala-alueelle rakennetussa Siltasairaalassa käynnistyy potilashoito tammikuussa 2023.

Siltasairaalan nimellä kulkenut rakennushanke jakautuu toiminnan alkaessa kahdeksi sairaalaksi: Meilahden siltasairaalaksi ja Syöpäkeskukseksi.

Syöpäkeskuksen uudisosa on avautunut 3. tammikuuta ja Meilahden siltasairaala avataan 23. tammikuuta.

– Siltasairaala tulee korvaamaan Töölön sairaalan, jonka toiminta päättyy kevään 2023 aikana. Siltasairaalaan muuttaa suurin osa Töölön sairaalan nykyisistä toiminnoista, muun muassa ortopedia, traumatologia ja neurokirurgia. Siltasairaalaan muuttaa toimintaa asteittain myös Syöpätautien klinikalta, Peijaksen sairaalasta ja Ortonista, tiedottaa HUS.

Siltasairaalassa tulee toimimaan yhteispäivystys, leikkausosasto, teho-osasto, laboratorion näytteenotto, röntgen, poliklinikat ja vuodeosastoja.

Sairaalassa on myös opetus- ja luentotiloja sekä ravintola, kahvila ja apteekki.

Hankkeessa rakennettiin lisäksi uudisosa osalle Syöpäkeskuksen toiminnoista.

Syöpäkeskuksen uudisrakennukseen muuttaa valtaosa Syöpätautien klinikan toiminnasta sekä toimintaa Tornisairaalasta, Kolmiosairaalasta ja Paciuksenkatu 21:n poliklinikoilta. Toiminnan alkaessa myös Syöpätautien klinikan nimi muuttuu Syöpäkeskukseksi.

Syöpäkeskuksen uudistiloissa tulee toimimaan lääkehoitoyksikkö, poliklinikoita, laboratorion näytteenotto ja osa sädehoitoyksiköstä. Sairaalan uudessa sisääntuloaulassa on kahvila.

Siltasairaalan lounasravintolan jatkeena on suuri terassi, jolta avautuu näkymät Seurasaarenlahdelle.
Syöpäkeskuksen rakennuksen keskellä on portaikko, jota ympäröi päiväsairaalan ja poliklinikan tilat.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.