Uusi palvelu- ja senioritalo valmistui Malminkartanoon

Malminkartanon Arentipuiston kupeessa rakenteilla ollut palvelu- ja senioritalo on valmistunut. Senioriasukkaat ovat päässeet muuttamaan uusiin koteihin lokakuun 2021 alusta lukien.

Tyvene Oy:n vuokrattavien senioriasuntojen lisäksi samaan kohteeseen ovat valmistuneet myös Päiväkummun hoivakoti ja muistiosaamiskeskus.

Uudessa kerrostalossa on 62 tehostetun palveluasumisen ryhmäkotipaikkaa muistisairaille sekä 53 vuokra-asuntoa itsenäisemmin pärjääville senioreille. Senioriasunnot on suunnattu yli 65-vuotiaille ja he voivat tarvittaessa hankkia Päiväkummun hoiva- ja kotipalveluja.

Rakennuksen ensimmäisessä kerroksessa on ravintola Elo, kuntosali saunoineen, päivätoimintasali sekä muuta palvelutilaa muun muassa kotipalvelulle.

Puistoon rajoittuvalla piha-alueella on muun muassa kuntoilulaitteita ja laatikkoviljelyä. Talon asukkaiden yhteinen kerhotila toimii asukkaiden kohtaamispaikkana ja erilaisten tilaisuuksien pitopaikkana.

– Taloon perustetaan asukastoimikunta ja yhteisöllinen toiminta on tarkoitus käynnistää syksyn aikana, jolloin asukkaat pääsevät yhdessä luomaan talosta omannäköisen, kertoo tiedotteessa Tyvenen toimitusjohtaja Marja Kokko.

Päiväkummun muistiosaamiskeskus on erikoistunut työikäisten ja ikääntyneiden muistisairaiden hoitamiseen, ja tekee yhteistyötä muun muassa Amia Muistikeskuksen erityisasiantuntijoiden kanssa.

– Uusi palvelukeskuksemme Malminkartanossa tarjoaa elämäniloisen kodin yli sadalle helsinkiläiselle. Olemme Päiväkummussa jo pitkään hakeneet uusia tiloja vanhalle Itä-Pasilan toimipisteellemme, ja sieltä muuttaakin useita asukkaita Malminkartanoon. Hoivakotikäyttöön suunniteltu moderni Malminkartan on kiinteistö vastaa muistisairauksien hoitoon keskittyvän yksikömme tarpeisiin erinomaisesti, kertoo tiedotteessa Päiväkummun toimitusjohtaja Anne Kangas.

Päiväkummun palvelukeskuksen omistaa ja sen on rakennuttanut Tyvene Oy. Hoitokoti Päiväkumpu Oy toimii tiloissa vuokralla. Uudiskohteen rakentamisesta vastasi Skanska.
Julkisivultaan punatiilinen kerrostalo on valmistunut osoitteeseen Puustellintie 1.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.