Sähköpotkulautojen parkkipaikkoja lisätään Helsingissä

Kartta uusien rajoitusalueiden sijainneista Helsingissä.

Keväästä 2024 lähtien yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen ja polkupyörien pysäköintiä rajoitetaan myös Helsingin keskustan rajoitusalueen ulkopuolella metro- ja juna-asemien ympäristössä.

Uusia rajoitusalueita tulee kantakaupungissa muun muassa Pasilaan, Hakaniemeen, Sörnäisiin ja Kalasatamaan.

Uusia rajoitusalueita on suunniteltu myös esikaupunkivyöhykkeelle Itä-, Pohjois- ja Länsi-Helsinkiin.

Pysäköintialueet otetaan käyttöön vaiheittain kauden 2024 aikana. Alkuun rajoitukset tulevat voimaan Pasilan, Hakaniemen, Sörnäisten, Kalasataman ja Herttoniemen asemilla.

Pysäköintiuudistus toteutetaan geoaitaamalla eli operaattorien sovelluksiin tulevilla pysäköintialueilla. Asemien ympäristössä voi pysäköidä vain näille alueille.

Vilkkaimmilla asemilla kuten Pasilassa ja Hakaniemessä pysäköintialueet merkitään maalatuilla pysäköintiruuduilla. Muilla asemilla pysäköintiä ohjataan ensisijaisesti sovelluksen kautta virtuaalisilla pysäköintialueilla.

– Kaupunki on saanut paljon palautetta sähköpotkulautojen pysäköinnistä ja juuri asemien ympäristöt ovat olleet haastavia paikkoja. Siksi pysäköintiä päätettiin rajoittaa juuri metro- ja rautatieasemien ympäristöissä, kertoo tiedotteessa yksikön päällikkö Heikki Palomäki Helsingin kaupungilta.

Keskustan rajoitusalueesta kaupunki on saanut hyvää palautetta ja kesällä 2023 yhteiskäyttöisten sähköpotkulautojen määrä väheni keskustassa.

Keskustan rajoitusalueeseen kuuluvat keskustan lisäksi muun muassa Kaivopuisto, Ullanlinna, Punavuori, Jätkäsaari ja Etu-Töölö.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.