Leikkipuisto peruskorjataan Länsi-Pasilassa

Havainnekuva Leikkipuisto Sannasta uudistuksen jälkeen.

Aivan Keskuspuiston reunalla Länsi-Pasilassa sijaitseva leikkipuisto Sanna remontoidaan kaupungin mukaan moderniksi ja luontoteemaiseksi leikkipuistoksi.

Leikkipuisto rajautuu pohjoisessa Keskuspuistoon johtavaan puistokäytävään, lännessä Keskuspuistoon, etelässä Susannanpenkereeseen ja idässä Maistraatinkatuun. Noin kuudesosa leikkipuistosta on metsäistä ja kallioista aluetta.

Toukokuussa 2024 alkavassa peruskorjauksessa leikkipuisto saa muun muassa uusia leikkivälineitä, kuntoilupisteen, lisää vehreyttä ja uuden valaistuksen.

Pienten lasten leikkialue laajenee ja puiston leikkitoiminnot tulevat monipuolisemmiksi. Uusi toiminto on vesileikkialue, joka korvaa vanhan kahluualtaan. Kallion kupeeseen sijoitetaan pelialue esimerkiksi koripalloa varten. Aluetta reunustamaan sekä leikkialueelle on tulossa matalia maakumpuja parantamaan leikittävyyttä.

Oleskelupaikkojen määrä puistossa lisääntyy erilaisilla kalusteilla ja rakenteilla. Katoksen yhteyteen sijoitetaan opetuksellisia välineitä iltapäivätoiminnan käyttöön.

Leikkipuisto avautuu jälleen käyttöön kesällä 2025.

Kaupunkiympäristön toimialan mukaan leikkipuiston peruskorjaukselle on kysyntää ja tarvetta, sillä puisto on suosittu ja monen ikäisten lasten käytössä. Leikkipuiston iltapäiväkerhojen, työpajojen sekä vauva- ja perhetoiminnan lisäksi alueen asukkaat käyttävät leikkipuistoa aktiivisesti.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.