Redi ei jää ainoaksi – huikea määrä kauppapaikkoja tulossa lisää

Helsingin hurjalle kauppabuumille ei näy loppua.

Pääkaupungissa avataan valtava määrä uusia kauppakeskuksia, ostoskeskuksia, tavarataloja ja ruokakauppoja seuraavan kahden vuoden aikana.

Tällä viikolla on avattu Kalasataman kauppakeskus Redi, mutta lisää ostospaikkoja on tulossa eri puolille kaupunkia.

Laajasalon uusi ostoskeskus avataan ensi marraskuussa ja Viikinmäen Alepa myös arviolta marraskuussa.

Alppikylässä ja Kruunuvuorenrannassa rakennetaan parhaillaan päivittäistavaramyymälöitä. Lidl Alppikylä ja Alepa Kruunuvuorenranta avautuvat ensi keväänä. Kannelmäen uusi liikekeskus puretun ostoskeskuksen paikalle valmistuu ensi vuonna.

Reilun vuoden päästä on tarkoitus avata Pasilan Mall Of Tripla, josta tulee pinta-alaltaan Helsingin suurin kauppakeskus. Vuokrattavaa liiketilaa on rakenteilla yhteensä 85 000 neliömetriä.

-Mall Of Triplaan tulee 250 liikettä. Se on Suomen suurin liikkeiden lukumäärällä mitattuna, hehkutetaan Suomen Kauppakeskusyhdistyksen nettisivulla.

Rakennusyhtiö YIT:n mukaan Mall of Triplaan sijoittuu iso Prisman tavaratalo sekä peräti neljä muuta ruokakauppaa: K-supermarket, K-market, Lidl ja Alepa.

Helsingin ja Vantaan rajalla Kehä III:n varressa on tänä kesänä raivattu laajasti metsää, sillä alueella alkaa Helsinki Outlet-kylän rakentaminen. Syksyllä 2019 valmistuvaan Outlet-kylään on luvassa 40 kotimaista ja kansainvälistä myymälää.

Iso Prisman tavaratalo on luvassa myös Herttoniemen Hertsin kauppakeskukseen, joka nousee hyvää vauhtia Linnanrakentajantien varressa. Hertsin on määrä valmistua vuoden 2020 alkupuolella.

Väestö kasvaa voimakkaasti myös Jätkäsaaren uudessa kaupunginosassa, jonne onkin jo avattu pari ruokakauppaa. Ja lisää on tulossa, sillä Lidlin myymälä rakennetaan Länsisatamankadun ja Hyväntoivonkujan risteykseen vuoteen 2020 mennessä.

Viimeisen kahden vuoden aikana Helsingissä on avattu kauppakeskukset Easton Helsinki Itäkeskuksessa ja Lauttis Lauttasaaressa.

Jani Jakonen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.