Rakentamisen Ruusu -kunniamaininta Ullanlinnaan

Merikatu 3. Kuva: Otso Virtanen

Helsingin kaupungin rakennusvalvonta on myöntänyt Meilahden Puistosairaalan peruskorjaukselle vuoden 2021 Rakentamisen Ruusun.
Kunniamaininnan sai Merikatu 3:n ullakkohuoneistohanke.

Helsingin kaupunki haluaa nostaa esiin rakennettuun ympäristöön liittyvää ansiokasta työtä palkitsemalla rakennusvalvonnan tarkoitusperiä esimerkillisesti toteuttavia tai edistäviä tekoja Rakentamisen Ruusu -tunnustuspalkinnolla.

Vuoden 2021 tunnustukset menivät HUS:n Meilahden Puistosairaalalle sekä Ullanlinnassa sijaitsevalle Merikatu 3:n ullakkohuoneistohankkeelle.

Voittajat valitsi Helsingin kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaosto torstaina 20. tammikuuta, ja ne paljastettiin etäjulkistamistilaisuudessa perjantaina 21. tammikuuta 2022.

– Merikatu 3 on osoitus siitä, kuinka osaavat suunnittelijat ja tekijät pystyvät hyödyntämään rakennustaiteellisesti arvokkaan vanhan rakennuksen mahdollisuudet ja luomaan niille lisäarvoa, perusteltiin kunniamainintaa.

– Ullakkorakentamiselle tyypilliset ja yllättävätkin haasteet on ratkaistu kokonaisuus ja lopputulos edellä suunnittelun, toteutuksen ja rakennuttajan yhteistyöllä, jonka toimivuuteen rakennusvalvonta on voinut luottaa.

Kunniamaininnalla palkitut ovat pääsuunnittelija, arkkitehti Jarmo Inkinen, Arkkitehtitoimisto Jarmo Inkinen Oy, rakennesuunnittelija Otso Laatikainen, Sweco Asiantuntijapalvelut Oy, projektipäällikkö Jouko Kallio, Helsingin Projektitoteutus Oy / Aarni Kiinteistöt Oy.

Rakentamisen Ruusu 2021 -etätilaisuuden juonsi rakennusvalvontapäällikkö Kai Miller, ja palkinnon jakoi kaupunkiympäristölautakunnan ympäristö- ja lupajaoston puheenjohtaja Saana Rossi.

-Jaosto painotti valinnassaan sitä, minkälaista toimintakulttuuria hanke rakentaa ja minkälaista ympäristöä se kaupunkiin luo. Ehdokkaissa korostui tänä vuonna sopeutuminen olemassaolevaan rakennuskantaan. Miten korjaamme ja otamme uudelleen käyttöön vanhaa rakennuskantaa? Tämä määrittelee kykyämme rakentaa kestävästi uutta kaupunkia, Saana Rossi kertoi puheessaan.

Muut Rakentamisen Ruusu -ehdokkaat olivat Scandic Grand Central Helsinki, Taideyliopiston päärakennus Mylly sekä Hopealaakson päiväkoti.

Merikatu 3. Kuva: Raine Huvila

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.