Pyöräbaana Herttoniemen Oravapuistoon

146
Havainnekuva valmiista Itäbaanasta Oravapuiston kohdalta. Kuva: WSP

Itäväylän varteen vanhan Herttoniemen puolelle rakennetaan polkupyöräilyn Itäbaanaa.

Kesäkuussa alkaneessa urakassa rakennetaan noin kilometrin pituinen osuus Itäbaanaa Herttoniemen Oravapuistossa Suunnittelijankadun ja Valurinkadun välille.

Rakennustyöt valmistuvat loppukesästä 2023.

Pyöräilyn itäbaana kulkee Suunnittelijankadun ja Valurinkadun välillä pääasiassa Itäväylän meluesteen vieressä. Nykyinen yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie säilyy jalankulkijoiden käytössä Itäbaanan valmistuttua.

Itäbaanan rakentamisen yhteydessä samassa rakennusurakassa uusitaan myös kunnallistekniikkaa, kuten datakaapeleita ja erotellaan sekaviemäri sadevesi- ja likavesiviemäreiksi Konemestarinkadun alikulun kohdalla.

Konemestarinkadun alikulun yhteyteen rakennetaan uusi silta baanaa varten sekä uudet tukimuurit ja portaat nykyisten rakenteiden tilalle. Valurinkadun alikulkukäytävän korkeutta kasvatetaan ja Oravapuiston puolelle rakennetaan uudet tukimuurit.

Itäbaanan rakentamisen takia Itäväylän meluesteen vierestä joudutaan kaatamaan runsaasti puita. Urakoitsija on käynyt kaupungin ympäristötarkastajan kanssa läpi kaadettavat puut lintujen pesien varalta. Näin alkuvaiheessa kaadetaan noin 20 puuta.

Pyörätien ja jalkakäytävän puiston puolelle istutetaan uusia puita ja pensaita.

Itäisen Helsingin ja kantakaupungin välille valmistuva Itäbaana rakennetaan vaiheittain. Ensimmäinen osuus, eli Kulosaaren puistotie valmistui vuonna 2021. Siellä Itäbaana toteutettiin pyöräkatuna.

Kulosaaren puistotieltä Herttoniemeen jatkuvan osuuden suunnittelu on tällä hetkellä käynnissä. Niin ikään myös Valurinkadun ja Marjaniementien välinen osuus ja sen tarkempi linjaus Itäbaanasta on paraikaa suunnittelussa.

Urakka-alue kartalla.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.