Poliisille satoja toiveita valvontakohteista

0
53

Helsingin poliisi aloitti LiikennePro-tehovalvonnan punavalovalvonnalla – kansalaisilta tullut heti satoja toiveita valvontakohteista

Helsingin poliisilaitoksessa käynnistyi maanantaina 13.11.2017 aamulla tehostetun näkyvän liikennevalvonnan projekti LiikennePro. Projektiin kuuluva noin kymmenen poliisin ryhmä keskittyy puolen vuoden ajan valvomaan viikoittain valittavia teemoja ja kohteita eri puolilla Helsinkiä. Kansalaiset saavat esittää poliisille toiveita valvontakohteista.

– Poliisi tiedotti projektin alkamisesta perjantaina, ja jo kolmessa vuorokaudessa kansalaisilta on tullut satoja toiveita valvontakohteiksi. Projekti käynnistyi maanantaiaamuna kahdella paljon kansalaisten toiveita saaneella valvontakohteella. Erityisen paljon on toivottu Koskelan alueen valvomista ja sitä, että liikennevalojen noudattamatta jättämiseen puututtaisiin herkästi. Tämän viikon teemoina ovatkin punavalovalvonta ja suojatiesääntöjen noudattaminen, sanoo Helsingin poliisilaitoksen Liikennevalvontatoiminnon johtaja, ylikomisario Jarkko Lehtinen.

Suojatiekäyttäytymistä ja liikennevalojen noudattamista valvotaan tänään maanantaina ruuhka-aikoihin Käpylässä, Meilahdessa ja Ruskeasuolla. Nopeuksia valvotaan Koskelassa ja Itäväylällä

Projektin tavoitteena on parantaa Helsingin liikenneturvallisuutta tehostetusti näkyvän liikennevalvonnan keinoin. Kansalaiset ovat toivoneet poliisilta erityisesti linja-autonkuljettajien ja pyöräilijöiden valvontaa sekä puuttumista ylinopeuksiin ja suojateiden eteen pysäköimiseen. Koskelan lisäksi valvontaa on toivottu muun muassa Töölöön, Kaisaniemeen, Hakaniemeen ja monien koulujen lähistölle.

– Nyt vuoden pimeimpään aikaan koululaisia ja työmatkalaisia on paljon liikenteessä esimerkiksi aamuisin, jolloin valoa on vähän. Siksi on tärkeää, että jalankulkijoilla on heijastimet ja pyöräilijöillä lamput ja heijastimet ja että kaikki liikenteessä liikkuvat noudattavat liikennesääntöjä ja ovat tarkkaavaisia. Esimerkiksi puhelimen käyttö lisää vaaratilanteita merkittävästi.

Liikennevalvonnasta aiempaa näkyvämpää

LiikennePron valvontakohteista ja -teemoista tiedotetaan pääsääntöisesti ennakkoon sosiaalisessa mediassa. Projektin ajan Twitterissä on käytössä #LiikennePro-aihetunniste, jonka avulla kaupunkilaiset voivat seurata valvonnan toteutumista.

Keskustelua voi käydä antamalla palautetta Helsingin poliisilaitoksen sosiaalisen median kanavissa tai lähettämällä sähköpostia osoitteeseen palaute.helsinki.

 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.