Pohjoisbaanan rakentaminen käyntiin Oulunkylässä

Karttakuvassa näkyy työmaan ja kiertoreittien sijainnit. Kuva: Helsingin karttapalvelu

Helsingin kaupunki on alkanut rakentamaan uutta pyöräilyn pääreittiä Maaherrantien ja Kestipuiston välisellä osuudella Oulunkylän seudulla.

Rakennustöiden arvioidaan valmistuvan viimeistään toukokuun 2024 lopussa.

Urakassa rakennetaan noin 270 metrin osuus uutta pyöräilyn pääreittiä Pohjoisbaanaa junaradan vierelle vanhan junaradan huoltotien tilalle.

Uusi kaksisuuntainen pyörätie on neljä metriä leveä, ja sen vierellä kulkee 2,5 metriä leveä jalankulkuväylä. Urakkaan kuuluu myös uuden tukimuurin rakentaminen radan puolelle sekä uuden ulkovalaistuksen rakentaminen.

– Rakennustöiden vuoksi Kestipuiston reunasta joudutaan kaatamaan kolme puuta. Näiden tilalle Kestipuistoon istutetaan viisi uutta puuta, Helsingin kaupunki tiedotti.

Helsingin Pohjoisbaana rakennetaan osissa.

Valmistuttuaan yhteys kulkee junaradan itäpuolella Käpylän ja Vantaan rajan välillä yhdistäen Oulunkylän, Pukinmäen, Malmin, Tapanilan ja Puistolan. Tähän mennessä on rakennettu Hakamäentien ja Käpylän väli.

Pohjoisbaanan suunnittelu on vielä kesken, ja rakentaminen jatkuu arviolta vuonna 2025. Nyt toteutettavan osan katusuunnitelma hyväksyttiin Raide-Jokerin suunnittelun yhteydessä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.