Pasilassa edelleen vähiten tyhjiä toimistoja

Pasila on listaykkösenä toimistotilojen vajaakäyttöasteissa.

Pasilassa on pääkaupunkiseudun suurten toimistokeskittymien pienin toimistorakennusten vajaakäyttöaste. Eli Pasilassa on vähiten tyhjiä toimistotiloja.

Toimistokiinteistöjen vajaakäyttöaste on tuoreimman tilaston mukaan Pasilassa vain 4,2 prosenttia. Tilasto on joulukuun 2022 lopun tilanteesta.

Keskeisten toimistoalueiden vajaakäyttöaste koko pääkaupunkiseudulla on keskimäärin 12,6 prosenttia. Pasilan jälkeen pienin vajaakäyttöaste on Espoon Keilaniemessä, 6,7 prosenttia. Vaikein tilanne on Helsingin Pitäjänmäessä, jossa vajaakäyttöaste on 24,1 prosenttia.

Pasilassa tilanne on jatkunut jo pidempään hyvänä, sillä vuosi sitten eli joulukuun 2021 lopussa Pasilan toimistojen vajaakäyttöaste oli 5,1 prosenttia. Pasila oli silloinkin listan ykkösenä.

Pääkaupunkiseudun keskeisten toimistoalueiden vajaakäyttöasteita seuraa Helsinki Research Forum. Se julkaisee arvionsa vajaakäyttöasteista neljästi vuodessa.

Pääkaupunkiseudun alueilla oli joulukuun 2022 lopussa yhteensä noin 527 000 neliömetriä toimistoja tyhjillään. Se on noin 17 600 neliötä enemmän kuin edellisen kvartaalin lopussa.

Helsinki Research Forum on kiinteistöalan asiantuntijayritysten tutkimusfoorumi, jonka tavoitteena on parantaa Helsingin toimistomarkkinoista julkaistavan tiedon laatua ja läpinäkyvyyttä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.