Stadin festarikesä alkaa Pasilasta!

Remu Plays Hurriganes. Kuva: Juha Seila

Pasila FEST on stadilaisten aikuisten uusi, kaksipäiväinen kaupunkifestivaali Pasilan Veturitalleilla, Pasilan aseman ja kauppakeskus Mall of Triplan välittömässä läheisyydessä.

Festivaali järjestetään perjantaina 10. kesäkuuta ja lauantaina 11. kesäkuuta 2022.

Veturitallien alueelle on helppo tulla, ja urbaani miljöö on kuin stadilaista ulkoilmatapahtumaa varta vasten tehty. Festivaalin keskiössä toimivan Veturitallit-ravintolan viihtyisäksi kunnostetut sisätilat, laaja terassialue esiintymislavoineen sekä historiallinen ratapihaympäristö luovat ainutlaatuiset puitteet kaupunkifestivaalin järjestämiselle.

Tapahtuma oli tarkoitus järjestää jo viime kesänä, mutta pandemian takia se piti siirtää kesälle 2022.

– Kesäkuussa ensimmäistä kertaa järjestettävän Pasila FEST -festivaalin tavoitteena on tuoda kaupunkilaisille, ensisijaisesti tietysti Pasilassa ja lähiseudulla asuville, edes yhden viikonlopun verran valoa ja iloa meitä kaikkia huolestuttavasta maailmanpoliittisesta tilanteesta huolimatta. Festivaali tarjoaa tilaisuuden viettää vapaa-aikaa yhdessä, nähdä ystäviä kasvokkain, nostaa kädet ilmaan, panna jalalla koreasti ja nauttia laadukkaasta live-musasta. Voi hyvin sanoa, että tästä alkaa stadin kesä, kertoo järjestelyistä vastaava Juha Pettersson Crepperie Oy:stä.

Perjantaina 10. kesäkuuta Pasila FEST -tapahtumassa esiintyvät Marjo Leinonen & PubliCans, Mamba-yhtyeen keulakuvana tunnetuksi tullut Tero Vaara, Dingo-yhtyeen laulusolisti Neumann akustisen trionsa kanssa, Martti Servo ja Napander sekä Jaakko Laitinen & Väärä raha.

Lauantaina 11. kesäkuuta lavalle nousevat muun muassa Bombastico, Johnny & The Dodgers, Tuomari Nurmio & Luupäät, Remu Plays Hurriganes sekä Eternal Erectionin perustajanelikosta koostuva Elliot’s Crazy Compass.

– Pyrimme järjestämään yleisölle mahdollisimman rennon ja välittömän kansanjuhlan, Juha Pettersson sanoo.

Tapahtuman isäntänä ja tiskijukkana toimii sanavalmis DJ Igor, jonka ehtymättömästä vinyyliarkistosta löytyy aikuiseen makuun sopivaa rockia ja soulia erityisesti 1970-1980-luvuilta.

Varsin nimekkääseen esiintyjäkaartiin mahtuu useita sellaisia artisteja, joille Pasila ja sitä ympäröivät lähikaupunginosat Helsingissä ovat hyvinkin tuttuja tai läheisiä paikkoja. Yksi heistä on Remu Plays Hurriganes -yhtyettä johtava Remu Aaltonen, joka asui aikoinaan Vaasankadulla Kalliossa.

– Tuttuja kulmia, niin Pasila kuin tietysti Kaltsikin. Tulihan siellä nurkilla vuosikausia budjattua. No, jossain vaiheessa mä muutin Malmille ja sen jälkeen mä feidasin stadin kokonaan ja budjasin muutaman vuoden joen rannalla Porvoossa. Nykyään mulla on oma pesäkolo Arabiassa, joten kliffaa kerrankin päästä himasta vartissa keikalle Pasilaan. Yleensähän keikat ovat jossain muutaman sadan kilsan automatkan päässä landella, minne ei millään kolmosen skurulla pääse. Mä en nykyään tykkää yhtään enää autossa tuntikausia istua, Remu kertoo.

– Ja johan tässä on jo parisen vuotta tullut löhöttyä nojatuolin perukoilla peukaloita pyörittämässä koronaa paossa, joten siinäkin mielessä hyvä, että keikoille taas pääsee. Ihan huippujuttu, että Pasilaankin saadaan oma kesätapahtuma. Toivottavasti siitä tulee perinne, hän lisää.

Remun lisäksi muun muassa Tuomari Nurmio ja Marjo Leinonen tuntevat hyvin Kallion ja Vallilan nurkat.

– Tosi hienoa päästä Pasila FEST -tapahtumaan esiintymään ja tsekkaamaan muita bändejä. Toivottavasti yleisön joukossa näkyisi paljon frendejä ja naapureita kotikulmilta Vallilastakin. Eihän tässä oikein ketään ole pitkiin aikoihin koronan takia saanut nokakkain tavata eikä ole päässyt keikoillekaan, Marjo Leinonen toteaa.

Veturitalleille pääsee helposti joko kävellen, polkupyörällä, mopolla, junalla, linja-autolla, raitiovaunulla tai omalla autolla. Pysäköintipaikaksi suositellaan Mall of Triplan pysäköintihallia. Ennakkoliput tapahtumaan saa Tiketistä ja tapahtumapäivinä portilta. Lipun hinnat ovat 34 euroa per päivä tai kahden päivän lippu 59 euroa.

Marjo Leinonen
Pasilan veturitallit

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.