Helsingin työttömyys on vähentynyt kuntakokeilun aikana

Kuvituskuva

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaoston käsittelemän katsauksen mukaan työllisyyden kuntakokeilun ensimmäinen vuosi on sujunut Helsingissä kohtalaisesti.

Helsinki on mukana maaliskuussa 2021 alkaneessa valtakunnallisessa työllisyyden kuntakokeilussa, jonka myötä osa valtion työ- ja elinkeinotoimistojen tehtävistä on siirretty kuntien vastuulle.

Helsingin kaupunginhallituksen elinkeinojaosto käsitteli katsauksen kokeilun tilanteesta kokouksessaan 11. huhtikuuta 2022.

Katsauksen mukaan Helsingin työttömyys on vähentynyt vuoden takaisesta. Helsingin työttömyysaste helmikuun 2022 lopussa oli 11 prosenttia, kun helmikuussa 2021 se oli 14 prosenttia.

Nuorisotyöttömyys on laskenut selvästi, kerrottiin kaupungin tiedotteessa.

– Alle 30-vuotiaista työttöminä oli helmikuun lopussa 8,7 prosenttia kun niitä oli vuosi sitten 13,6 prosenttia.

Samaan aikaan pitkäaikaistyöttömyys on kuitenkin kasvanut 12,7 prosenttia vuoden takaisesta.

Kaupungin katsauksen mukaan kuntakokeilun ensimmäinen vuosi on sujunut kohtalaisesti. Maaliskuun 2022 alussa Helsingin kuntakokeilussa oli työnhakija-asiakkaita yhteensä noin 46 700.

– Asiakkaita on tavattu tehokkaammin ja nimetyt vastuuasiantuntijat ovat kuroneet kiinni niin sanottua suunnitelmavelkaa. Kokeilun alkuvaiheessa yli 80 prosentilla asiakkailta puuttui työllistymissuunnitelma tai se oli yli kolme vuotta vanha. Tällä hetkellä yli 50 prosentilla työttömistä asiakkaista on voimassa oleva työllisyyssuunnitelma, tiedotti kaupunki.

Suomen hallitus on päättänyt pidentää kokeilua vuoden 2024 loppuun asti ja se myös valmistelee TE-palveluiden pysyvää siirtoa kunnille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.