Pasilan uudet tornitalohankkeet etenevät

Etelä-Pasila, Näkymä Pasilankatua etelään. Kuva: Arkkitehtitoimisto ALA

Pasilan Länsitornialueen ensimmäisten tornitalojen rakentaminen alkaa tämänhetkisen arvion mukaan vuonna 2026.

Senaatti-kiinteistöt, Helsingin kaupunki ja Skanska ovat allekirjoittaneet sopimuksen Pasilan Länsitornialueen suunnittelusta ja toteuttamisesta sekä esisopimuksen ensimmäisen vaiheen tornitalojen tonttien ostosta.

Alueen asemakaavan muutos laaditaan Skanskan Helsinki High-rise -kilpailussa toiseksi tulleen ja neuvotteluvaiheessa kehitetyn ehdotuksen pohjalta. Länsitornialueelle on tarkoitus toteuttaa kokonaisuudessaan neljä tornia sekä paviljonkirakennus.

– Ensimmäisessä vaiheessa myynnin kohteena ovat tontit toimistotornin, asuintornin sekä paviljonkirakennuksen toteutusta varten, alueen loput kaksi tonttia Senaatti-kiinteistöt myy myöhemmässä vaiheessa, tiedottaa Skanska.

Ensimmäisen vaiheen korkeampi tornitalo käsittää 29 kerrosta ja siihen tulee vuokrattavia toimitiloja. Toinen tornitalo on 28-kerroksinen asuinrakennus.

Tornitalojen alueelle haettiin toteuttajaosapuolten, Skanskan ja Arkkitehtitoimisto ALA:n edustajien kanssa yhdessä uutta helposti muistettavaa nimeä. Alueen nimeksi valittiin Etelä-Pasila.

Nähtäväksi jää, muodostaako Helsingin kaupunki Etelä-Pasilasta mahdollisesti virallisen osa-alueen. Pasilan nykyiset osa-alueet ovat Keski-Pasila, Länsi-Pasila, Itä-Pasila ja Pohjois-Pasila.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.