Paloheinään 18-väyläinen frisbeegolfrata

Paloheinänhuipun liikuntapuistoon suunnitellaan 18-väyläistä frisbeegolf-rataa. Kuva: Marja Vaananen

Helsingin kaupunki suunnittelee Helsingin Keskuspuistossa sijaitsevaan Paloheinänhuipun liikuntapuistoon 18-väyläisen frisbeegolfradan.

Idea frisbeegolf-radan saamiseksi Keskuspuistoon jätettiin OmaStadin, eli osallistuvan budjetoinnin, yhteydessä syksyllä 2020. OmaStadi-äänestyksessä ehdotus sai 583 ääntä.

Paloheinänhuippu valikoitui sijoituskohteeksi, koska se on kaavoitettu liikuntapuistokäyttöön, eikä siellä sijaitse arvokkaita luontokohteita.

Paloheinänhuipun frisbeegolfradasta tulee kaupungin mukaan monipuolinen.

– Suurehkot korkeuserot tuovat haastavuutta radalle ja metsien ja avoimien tilojen vuorottelu pelillistä vaihtelevuutta. Väylään liittyvien rakenteiden ja kulkuväylien lisäksi radan varteen sijoitetaan kiinteitä opastauluja, penkkejä ja roska-astioita, kerrotaan kaupungin tiedotteessa.

Frisbeegolfrata ei ole toiminnassa talvisin vaan tulee vain kesäkäyttöön, joten hiihto ja pulkkailu tulevat jatkumaan Paloheinänhuipulla entiseen tapaan.

Alueella kulkee myös vilkkaita latureittejä.

– Toiminta-alueiden päällekkäisyyden ja vaaratilanteiden välttämiseksi radalla olevat korit poistetaan talven ajaksi.

Paloheinänhuippu on myös suosittu maastopyöräilijöiden keskuudessa, ja alueen rinteillä onkin paljon epävirallisia pyöräilyreittejä.

– Heittopaikat ja koreille johtavat heittosuunnat on linjattu niin, etteivät heitot kulkeutuisi pyöräreiteille tai muille kulkuväylille ja niiltä on hyvät näkymät muille ympäristössä kulkeville reiteille, tiedottaa kaupunki.

Puistosuunnitelman on tarkoitus olla valmis tammikuussa 2023.

Alustavan arvion mukaan frisbeegolfradan rakennustyöt voisivat alkaa kesällä 2023. Rata tulee olemaan kaikille avoin ja pelaaminen siellä maksutonta.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.