Raide-Jokeri mahdollistetaan Oulunkylän Käskynhaltijantien asemakaavan muuttamisella

Kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä parannetaan myös.

Kaupunginvaltuusto päätti Oulunkylän Käskynhaltijantien ympäristön asemakaavasta ja asemakaavan muuttamisesta. Kaavatyöllä mahdollistetaan Helsingin edellytykset pikaraitiotie Raide-Jokerin rakentamiselle Käskynhaltijantielle.

Tulevan Raide-Jokerin pysäkkien tuntumassa lisätään julkiseen liikenteeseen tukeutuvaa asuntorakentamista. Myös kävelyn ja pyöräilyn yhteyksiä parannetaan. Tavoitteena on luoda Käskynhaltijantiestä viihtyisää, tiivistä ja elävää katuympäristöä jossa Raide-Jokarin pysäkkien kohdalta aukeavat turvalliset viheryhteydet ympäröiville asuinalueille. Kaavaratkaisun myötä asukasmäärä voi kasvaa noin 1 800 asukkaalla.

Asemakaavan toteuttamisen kustannukset ovat vuoden 2016 tehdyn arvion mukaan 10,9 miljoonaa euroa (puisto- ja virkistysalueet 1 miljoonaa euroa, kunnallistekniikka 2,9 miljoonaa euroa sekä katualueet ja aukiot 7 miljoonaa euroa). Lisäksi kaava-alueelle kohdistuvat raitiotien kustannukset ovat noin 4,5 miljoonaa euroa Raide-Jokerin vuonna 2015 tehdyn hankesuunnitelman mukaisesti.

Kyselytunnilla yhteistyö tutkimuskentän kanssa sekäerityisen tuen tarpeessa olevat lapset

Valtuuston kyselytunnilla oli esillä valtuutettu Atte Harjanteen kysymys aiheesta yhteistyö yliopistojen, korkeakoulujen ja opiskelijaverkoston kanssa sekä valtuutettu Petra Malinin kysymys aiheesta palveluiden järjestäminen erityisen tuen tarpeessa oleville lapsille.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.