Pyöräily ja jalankulku kiertoreiteille Maaherrantieltä

Uuden pyöräilyn ja jalankulun väylän rakentaminen Maaherrantielle Raide-Jokerin töiden yhteydessä sulkee Oulunkyläntien ylittävän jalankulun ja pyöräilyn sillan liikenteeltä 6.4.2020 alkaen. Lisäksi Raide-Jokerin muut rakennustyöt sekä alueella alkavat talonrakennustyömaat aiheuttavat Oulunkylän aseman ja Vantaanjoen välille mittavia työnaikaisia järjestelyjä. Tästä syystä radanvartta ja Vantaanjoen suuntaan kulkeva jalankulku ja pyöräily ohjataan Maaherrantieltä sujuville kiertoreiteille jo kauempaa.

Raide-Jokerin rakennustyöt on aloitettu maaliskuun aikana koko Maaherrantien matkalla. Töiden edetessä nykyisiä jalankulun ja pyöräilyn väyliä joudutaan kaivamaan auki esimerkiksi vesihuoltotöiden takia. Työnaikaiset kulkureitit Oulunkylän asemalle järjestetään kuitenkin koko rakentamisen ajan, ja alikulkukäytävät pysyvät käytössä. Radanvarren pyöräily ja jalankulku ohjataan kiertoreitin Käpytie – Larin Kyöstin tie – Jokiniementie kautta takaisin radan varteen. Viikin suuntaan lähtevä kiertoreitti kulkee Otto Brandtien tien ja Tulvaniityntien kautta.

Oulunkyläntien ylittävä silta kunnostetaan kauttaaltaan ja sitä levennetään noin neljän metrin verran. Työ aloitetaan huhtikuun alussa, ja se kestää elokuulle. Silta pysyy suljettuna koko tämän ajan. Kiertoreittijärjestely joudutaan kuitenkin pitämään voimassa syksyyn 2022 saakka, koska muut työt jatkuvat alueella. Pikaraitiotietä rakennettaessa tehdään samalla uutta pyöräilyn ja jalankulun väylää Oulunkylän asemalta Vantaanjoelle saakka. Lisäksi Maaherrantieltä aletaan purkaa muita vanhoja siltoja ja rakentaa uusia, kun bussi 550 siirtyy kiertoreitille maaliskuussa 2021.

Vantaanjoen yli rakennetaan parhaillaan uutta jalankulun ja pyöräilyn siltaa. Myös myöhemmin rakennettavalle uudelle raitiotiesillalle tehdään oma kaista pyöräilyä varten. Vantaanjoen itäpuolen jalankulun ja pyöräilyn väylä päästään avaamaan liikenteelle tulevan kesän aikana.

Raide-Jokerin valmistumisen myötä saamme sekä parempia joukkoliikenneyhteyksiä että muutenkin sujuvampaa kaupunkiympäristöä, kuten laadukkaita ja tämän päivän vaatimukset täyttäviä pyöräilyn ja jalankulun väyliä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.