Pakilan koulujen ja päiväkotien tilojen uudistus pohdinnassa – toiveita kartoitetaan alkuvuodesta

Pakilassa tarkastellaan myös liikunta-alueiden ja mahdollisesti vapautuvien tonttien kehittämistä sekä väistötilaratkaisuja.

Helsingin kaupunki valmistelee hanketta, jossa tarkastellaan Pakilan yläasteen koulun ja Pakilan ala-asteen koulun sekä päiväkoti Havukan ja päiväkoti Pakilan tiloja kokonaisuutena.

Samassa yhteydessä tarkastellaan myös liikunta-alueiden ja mahdollisesti vapautuvien tonttien kehittämistä sekä väistötilaratkaisuja.

Tavoitteena on löytää paras ratkaisu koulujen ja päiväkotien toiminnan, kaupunkikuvan ja kokonaiskustannusten kannalta.

Hanke toteutuisi vaiheittain, kiireellisimpänä Pakilan yläasteen (Pilkekuja 10) tilat. Hankkeessa selvitetään, korvataanko yläasteen rakennus uudisrakennuksella. Yläasteen perusparannus oli suunniteltu alkavaksi vuonna 2019. Aikataulu tarkentuu tulevan kevään aikana.

Pakilan ala-asteen (Halkosuontie 88) koulurakennuksen perusparannus sekä päiväkoti Havukan (Ripusuontie 34) ja päiväkoti Pakilan (Palosuontie 2) korvaava uudisrakennus on suunniteltu toteutettaviksi vuosina 2023–24.

Kaupunki on tekemässä uudistusta allianssimallilla, jossa kaupunki ja muut osapuolet suunnittelevat ja toteuttavat hankkeen yhdessä. Allianssiosapuolten kilpailutus tapahtuu vuonna 2018.

Alueen asukkaiden tarpeita ja toiveita kaupungin tiloista kartoitetaan alkuvuonna 2018.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.