OmaStadi aktivoi myös Konalan asukkaita ideoimaan

Näkymä Konalaan Malminkartanonhuipulta maaliskuussa 2023. Kuva: Jani Jakonen

Koko Helsinkiä koskevan OmaStadin ideointikierros poiki myös Länsi-Helsingissä monenmoisia ideoita kaupungin kehittämiseksi.

Asukkaat ehdottivat lokakuussa ideoita siitä, miten kaupunki käyttäisi 8,8 miljoonaa euroa.

Ehdotuksia tehtiin yhteensä ennätykselliset 1626 kappaletta. Kasvua edellisen kierroksen ehdotusmäärään oli 50 prosenttia.

Helsinkiläisten oli mahdollista 2.–15. lokakuuta ehdottaa ideoita kaupungin uudistamiseksi.

Ehdotuksia jätettiin jonkin verran myös Konalasta ja Pitäjänmäestä.

Yhdessä ideassa Konalaan ehdotetaan monitoimihallia, jossa voisi pelata esimerkiksi jalkapalloa, jenkkifutista, tennistä ja sulkapalloa.

Toisessa ideassa haluttaisiin, että Konalan urheilukentän viereinen ulkokuntosali nykyaikaistettaisiin.

– Konalan urheilukentän yhteydessä olevalle ulkokuntosalille pitää tehdä totaalinen face lift.
Nykyiset laitteet ovat 20 vuotta vanhoja ja tarvitsevat päivittämistä. Esimerkiksi Pirkkolan tai Lassilan ulkokuntosalista voi ottaa mallia, kerrotaan OmaStadiin jätetyssä ideassa.

Konalassa ehdotaan myös skeittipuistoa Hilapellontien hiekkakentän paikalle ja Konalantien kallellaan olevien katukylttien suoristamista pystyyn.

Pitäjänmäkeen ehdotetaan muun muassa vehreyden ja viihtyisyyden lisäämistä rautatieaseman ympäristöön. OmaStadiin jätetyssä ideassa kerrotaan, että viihtyvyyttä voisi lisätä esimerkiksi kauniilla istutuksilla, värikkyydellä, seinämuraaleilla ja puilla.

Lisäksi Pitäjänmäessä toivotaan Pitäjänmäen kentälle uutta huoltorakennusta ja kaukaloon tekojäätä sekä yleistä grillipaikkaa Strömberginpuistoon tai Patterimäkeen.

Reimarlan puolelle kaivataan puolestaan kunnollista ulkoliikuntapaikkaa sopivine kuntoiluvälineineen. Sopiva paikka olisi Jyrkinpuisto.

Seuraavaksi kaupunki arvioi OmaStadiin jätetyt ehdotukset sekä laskee niille kustannusarviot. Kaupunki voi myös yhdistellä ja muokata ehdotuksia niin, että ne voivat edetä äänestykseen. Äänestyksen jälkeen ehdotuksia kehitetään yhdessä. Lopuksi alkavat toteutuksen suunnittelu ja toteutus, joka jatkuu useamman vuoden.

Helsinkiläiset pääsevät äänestämään toteutukseen eteneviä ehdotuksia arviolta ensi keväänä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.