OmaStadi aktivoi myös Kannelmäen asukkaita ideoimaan

Näkymä Kannelmäessä, arkistokuva

Koko Helsinkiä koskevan OmaStadin ideointikierros poiki myös Länsi-Helsingissä monenmoisia ideoita kaupungin kehittämiseksi.

Asukkaat ehdottivat lokakuussa ideoita siitä, miten kaupunki käyttäisi 8,8 miljoonaa euroa.

Ehdotuksia tehtiin yhteensä ennätykselliset 1626 kappaletta. Kasvua edellisen kierroksen ehdotusmäärään oli 50 prosenttia.

Helsinkiläisten oli mahdollista 2.–15. lokakuuta ehdottaa ideoita kaupungin uudistamiseksi.

Ehdotuksia jätettiin runsaasti myös Kannelmäestä.

Yhdessa ideassa ehdotetaan, että Kannelmäen ja Malminkartanon välimaastoon perustetaan kotieläinpiha ja kahvila, jossa kaikenikäiset pääsevät viettämään aikaa eläinten kanssa ja istuskelemaan kahville.

Toisessa ideassa ehdotetaan Kantsun olohuonetta, joka olisi tila lapsille, nuorille ja eläkeläisille. Idean mukaan tila lisäisi yhteisöllisyyttä eri ikäryhmien välillä, ja se olisi auki myös iltaisin.

Lukuisissa muissa OmaStadi-ideoissa Kannelmäkeen ehdotetaan myös lisää penkkejä, matonpesupaikkaa, kirpputoria ja konsertteja Sitratorille sekä Mätäjoen ja sen lähiympäristön siivousta.

Seuraavaksi kaupunki arvioi OmaStadiin jätetyt ehdotukset sekä laskee niille kustannusarviot. Kaupunki voi myös yhdistellä ja muokata ehdotuksia niin, että ne voivat edetä äänestykseen. Äänestyksen jälkeen ehdotuksia kehitetään yhdessä. Lopuksi alkavat toteutuksen suunnittelu ja toteutus, joka jatkuu useamman vuoden.

Helsinkiläiset pääsevät äänestämään toteutukseen eteneviä ehdotuksia arviolta ensi keväänä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.