Nuoruuden päätös vei kohti unelmaduunia: ”Tämä ei ole ammatti, vaan elämäntapa”

"On niin mahtava fiilis, kun tatuoinnin on saanut valmiiksi ja sitten lähtiessä halataan asiakkaan kanssa." Kuvaaja: Nadi Hammouda.

Astelen One Eye Tattoo Studioon täysin tietämättömänä mitä sisällä odottaa. En ole koskaan aiemmin käynyt tatuointiliikkeessä, joten kokemus oli minulle uusi. Astelin sisälle ja siellä minut otti iloisesti vastaan tatuointiliikkeen omistaja Pete Voutilainen. Hämmästelen ihastuksella sisustusta, josta huokuu rakkaus tatuointeja ja visuaalisuutta kohtaan.

Peten omistamassa tatuointiliikkeessä on hänen lisäkseen töissä Kimi ja Eetu. Jokaisella tatuoijalla on oma työhuoneensa, josta ilmenee jokaisen tatuoijan uniikki tyyli. Liikkeen perällä on Peten oma huone ja siellä on nähtävillä Peten ottamia valokuvia. Visuaalisuus on selkeästi hänelle tärkeää ja se ilmenee myös tatuoijan puheista.

– Tatskat on aina olleet mun mielestä ihan helvetin siistejä. Ne ovat aina kiehtoneet minua, Pete aloittaa.

– Tatuoinnit ovat minulle todella esteettisiä.

One Eye Tattoo Studion omistaja kertoo, että hänen vanhempansa eivät olleet kovinkaan mielissään Peten viehätyksestä tatuointeja kohtaan. Mutta heidän tukensa poikansa mielenkiintoa kohtaan ilmenee kuitenkin siitä, että hänen ensimmäisen tatuointinsa tatuoi Peten isän ystävä heidän keittiössään.

Pienestä pitäen Pete on nauttinut piirtämisestä, mutta aivan heti hän ei päätynyt tatuoijaksi. Ennen uraansa tatuoijana Pete teki töitä IT-alalla. 27-vuotiaana hän kuitenkin päätti ettei tee elämässään enää mitään mitä hän ei halua.

– Tietenkin laskut on pakko maksaa ja hammaslääkärissä pitää käydä, Pete aloittaa.

– Meillä on kuitenkin vain yksi elämä ja päätepysäkki tulee ihan liian nopeasti, joten tästä matkasta pitää nauttia. Rakastan piirtämistä ja ihmisiä, joten tää on mulle ihan täydellinen työ, Pete summaa.

Mies on selvästi päätynyt oikealle alalle. Pete kertookin, että hänestä on joka päivä aivan mahtava tulla töihin. 

– Mun koko maailma pyörii tatuointien ympärillä. Tämä ei ole ammatti, vaan elämäntapa, Pete kertoo.

Millaisen vinkin antaisit ensimmäistä tatuointiaan pohtivalle?

– Älä ota, myyt samantien sielus ja loppuelämäs on ihan pilalla, Pete aloittaa naureskellen.

– Mutta jos tästä huolimatta otat tatuoinnin, niin mieti ensiksi minkälaisen tatuoinnin haluat ja millainen teema siinä on. Katso erilaisia kuvia ja mieti mistä tykkäät ja mistä et tykkää.

One Eye Tattoo Studiossa halutaankin aina tehdä tatuointi asiakkaan toiveiden mukaan.

– Mun tehtävä on tehdä asiakkaalle tatuointi. Idean on tultava asiakkaalta, sitten voidaan yhdessä jatkotyöstää sitä ja pallotella ajatuksia, Pete kertoo.

Ilman ideaa tatuointia ei voida tehdä. Pete antaakin asiakkaalle kotitehtävän, jos oma ajatus ei ole vielä hahmottunut tarpeeksi. Tatuoinnin ottajan kannattaa myös muistaa eräs toinen asia.

– Tatuoinnin ottaminenhan sattuu ihan saatanasti, mutta se on osa sitä prosessia. Kipu, hoito ja kaikki. Siinä on vaan jotain sellaista mystiikkaa, Pete kuvailee.

One Eye Tattoo Studio viettää toukokuussa 10-vuotisjuhliaan ja matka jatkuu takuulla vielä pitkään.

One Eye Tattoo Studion Instagram-tililtä voi käydä katsomassa millaisia tatuointeja siellä on lähiaikoina tehty.

Toimittaja Ira Juvonen

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.