Nuorten aikuisten kerrostalo ja kylätalo Jätkäsaareen

Jätkäsaaren palvelukortteleissa alkaa elokuussa 2021 vuokra-asuntojen rakentaminen nuorille aikuisille. NAL Asunnot Oy:n kohteeseen valmistuu vuonna 2023 kahdeksan kerrosta ja 84 asuntoa.

Jätkäsaaren palvelukorttelit on asemakaavoitettu Atlantinkadun, Länsisatamankadun ja Hyväntoivonpuiston rajaamalle alueelle. Kortteliin tulee esimerkiksi monimuotoista asumista, ruokakauppa, päiväkoti ja hotelli.

NAL Asuntojen kohteeseen tehdään myös yhteisöllinen kylätalo, joka avautuu palvelukorttelin aukiolle. Kylätalosta toivotaan muodostuvan korttelin sydän.

– Kylätalo palvelee asukkaita ja tarjoaa muun muassa mahdollisuuden käyttää talvipuutarhaa sekä kuntoilutilaa ja kokoontua talon kahvilaan. Aukio ja kylätalo mahdollistavat Jätkäsaaren asukkaille paikan luoda yhteisöllisyyttä, kerrotaan NAL Asunnot Oy:n kohteen rakennuttamisesta vastaavan Rakennusliike Soimu Oy:n tiedotteessa.

NAL Asunnot Oy on yleishyödyllinen yritys, joka rakennuttaa vuokra-asuntoja korkotukilainoituksella sekä valtion erityisryhmien investointiavustuksilla. Yhtiön asunnot on suunnattu alle 30-vuotiaille nuorille aikuisille tukemaan heidän itsenäistymistään ja työelämään siirtymistä sekä ehkäisemään syrjäytymistä.