Punavuoressa kokoonnutaan pyöräilijöiden katuajokursseille

Polkupyöräily on suosittua myös kantakaupungissa. Kuva: Kati Pankka.

Jännittääkö Helsingin keskustassa pyöräileminen? Epäröitkö joskus, missä saa pyöräillä ja missä ei?

Helsingin kaupunki ja Helsingin Polkupyöräilijät ry tarjoavat maksutonta katuajokoulutusta elokuussa Helsingin kantakaupungissa.

Yhden illan pituisten kurssien kokoontumispaikka on Punavuoressa osoitteessa Iso Roobertinkatu 3-5.

Osallistujat ottavat oman polkupyöränsä mukaan ja kurssille ilmoittaudutaan etukäteen sähköisellä lomakkeella. Ennakkotietojen mukaan kursseja on esimerkiksi torstaina 19. elokuuta ja keskiviikkona 25. elokuuta kello 18-20.

Kurssit järjestää Helsingin Polkupyöräilijät ry ja kursseilla tarjotaan kaikille kiinnostuneille mahdollisuus saada opastusta pyöräilyn liikennesääntöihin ja katuympäristössä pyöräilemiseen.

– Kursseille voivat osallistua kaikki, joille pyörällä ajo on tuttua. Kursseilla tullaan kaikissa olosuhteissa noudattamaan viranomaisten määräyksiä ja suosituksia koronatilanteen huomioon ottaen, järjestäjä tiedotti.

Katuajokoulutukset pyörällä liikkuville järjestetään osana Helsingin kaupungin osallistuvan budjetoinnin Fillaroiva Stadi -hanketta, jolla parannetaan pyöräilyn sujuvuutta ja turvallisuutta. OmaStadi on osallistavan budjetoinnin hanke, jossa kaupunkilaiset saavat äänestää, mihin kaupungin budjettia käytetään.

Lisätiedot katuajokoulutuksista löytyvät Helsingin Polkupyöräilijät ry:n nettisivulta hepo.fi.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.